Férfi kézi-vb: a román–bosnyák párharc győztesével selejtezünk

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.09. 19:49
null
A magyar válogatott a Románia–Bosznia-Hercegovina párharc győztesével selejtez (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Hétfő kora este Bécsben elkészítették a férfi kézilabda-világbajnokság selejtezőjének párosítását, a magyar válogatott júniusban a Románia–Bosznia-Hercegovina párharc győztese ellen kvalifikálhatja magát a 2021-es egyiptomi tornára. A mieink idegenben kezdik a selejtezőt.

 

Az már korábban eldőlt, hogy az Európa-bajnokság első három helyezettje, Spanyolország, Horvátország, Norvégia és a világbajnoki címvédő Dánia részt vehet a jövő évi viadalon.

KAPITÁNYI VÉLEMÉNY
„Nem szabad félvállról vennünk a párharcot, de úgy gondolom, ki lehet vívni a vb-szereplés jogát – idézi Gulyás István szövetségi kapitányt az mksz.hu. – Az áprilisi előselejtezőben a bosnyák válogatott tűnik esélyesebbnek a továbbjutásra. Bár pontot nem szerzett az Eb-n a Bosznia-Hercegovina, de Norvégia és Portugália ellen is szoros találkozót játszott, így tisztességesen fel kell készülni ellene, vagy adott esetben Románia ellen, hogy ott lehessünk az egyiptomi vb-n.”

A kontinensről további 10 csapat harcolhatja ki a részvételét, a 10 darab, kétmérkőzéses párharc győztese indulhat Egyiptomban.

A hétfői sorsolás értelmében az első kalapban helyet kapó magyar válogatott a Románia–Bosznia-Hercegovina párharc győztese ellen harcolhatja ki a világbajnoki szereplés jogát, az első mérkőzéseket június 5–7. között idegenben, a visszavágókat június 9–11. között rendezik meg.

A világbajnokságra 2021. január 14. és 31. között kerül sor, az egyiptomi viadal lesz az első, amelyen 32 csapat küzd a végső győzelemért.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
2. SELEJTEZŐKÖR, 2. SZAKASZ

Svájc–Izland
Izrael/Lettország–Portugália
Csehország–Montenegró
Svédország–Törökország/Oroszország
Szlovénia–Szerbia
Románia/Bosznia-Hercegovina–MAGYARORSZÁG
Észak-Macedónia–Franciaország
Ukrajna–Németország
Lengyelország/Litvánia–Fehéroroszország
Ausztria–Hollandia
Az első mérkőzéseket június 5–7. között, a visszavágókat június 9–11. között rendezik meg, a párharcok győztesei kijutnak a 2021. január 14. és 31. között megrendezendő viadalra. A párharcot az előre írt csapatok otthonában kezdik meg, a visszavágókat ellentétes pályaválasztással rendezik meg.

 

EHF EURO

Here's how the final obstacles on the path to the Men's World Championship 2021 look for the European sides The teams will meet for two-leg aggregate play-offs in the battle to reach the WCh in Egypt



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik