Férfi kézi: vasárnap hat sztár érkezését jelenti be az új szupercsapat – sajtóhír

VARGA ÁDÁMVARGA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2021.10.29. 09:01
null
Hazatérhet a norvég válogatott négy sztárja: Magnus Röd, Sander Sagosen, Magnus Gullerud (balról jobbra), a háttérben Torbjörn Bergerud (Fotó: AFP)
Sander Sagosen mellett további norvég és izlandi válogatott játékosokkal erősít a norvég férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Kolstad – írja a nettavisen.no. A hétvégi bajnoki meccs szünetében mutatják be az új igazolásokat.


Ahogyan korábban megírtuk, nagyra törő tervei vannak a norvég Kolstad vezetőségének. A BL-győzelemre is esélyes gárda építésének első nagy lépése vasárnap jöhet el, amikor bemutatják az első hat sztárigazolást. A projekt arca, a THW Kiel klasszisa, Sander Sagosen, aki a hírek szerint 2023 nyarán igazol haza.

„Merész gondolat és egy vicces álom. Trondheimből származom, így természetesen fantasztikus lenne, de ehhez sok mindennek kell történnie. A szerződésem 2023-ig szól Kielben, senki nem tudja, mit hoz a jövő. Mindannyiunk álma lenne valami nagy dolgot létrehozni Norvégiában” – mondta el még szeptemberben az átlövőként és irányítóként is bevethető Sagosen.

FRISSÍTÉS: Sagosen távozását bejelentette a Kiel, részletek itt!

Sagosen mellett egy másik norvég klasszis, a jobbátlövő Magnus Röd (SG Flensburg-Handewitt) is 2023-tól erősíti majd az együttest. A klubnál azonban nem tétlenkednek, a 2022–2023-as évadnak már erős kerettel vágnának neki. Ekkor érkezik a norvég válogatott kapusa, Torbjörn Bergerud (GOG), a beálló Magnus Gullerud (Magdeburg), valamint két izlandi válogatott, az irányító Janus Smárason (Göppingen) és a jobbszélső,Sigvaldi Gudjónsson (Vive Kielce).

FRISSÍTÉS: Magnus Röd távozását bejelentette a Flensburg, az is eldőlt, hogy Magnus Gullerud sem marad Magdeburgban.

A portál értesülései szerint a vasárnapi, Kolstad–Haslum mérkőzés szünetében mutatják be a sztárokat: Sagosen és Röd mellett Bergerud lesz ott a találkozón.

Sagosen vasárnapi prezentálását a norvég TV2 is megerősíti. A 2022-es érkezők kapcsán hozzáteszik, ennek célja, hogy kivívják a norvég bajnokságból a BL-indulást a 2023–2024-es idényre, amikor Sagosen hazatér.

A Kolstad jelenleg a 8. helyen áll a norvég bajnokságban, melyben a 2011–2012-es kiírás óta a Máthé Dominikot is foglalkoztató Elverum az egyeduralkodó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik