Férfi kézi: több poszton is bevethető iráni válogatott játékos érkezett Egerbe

Vágólapra másolva!
2022.02.11. 18:15
null
<strong>Szadzsad </strong>(jobbra) az Eger harmadik téli igazolása (Fotó: Bók Tamás/<a href="http://handballeger.hu/irani-klasszissal-erositunk/?fbclid=IwAR1eTcCCrO1ktWVirngFT5YsLDWXb1Mj3Lt392ThFmfGT8yYLKdDz-j7z0c" target="_blank">handballeger.hu</a>)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Eger a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a januári Ázsia-bajnokságon negyedik helyezett iráni válogatott balátlövőjét, Szadzsad Esztekit.

 

Az iráni kézilabdázás egyik meghatározó alakja az elmúlt fél évet a kuvaiti al-Arabiban töltötte, de korábban megfordult a német TVB 1898 Stuttgartban, a román Dinamo Bucuresti-ben és a francia Cesson Rennes-ben is. Romániában 2018-ban a bajnokság legértékesebb játékosának választották – olvasható az Eger honalapján.

A januári Ázsia-bajnokságon hazája válogatottjával egészen az elődöntőig menetelt, a bronzmérkőzést Szaúd-Arábia ellen veszítették el az irániak. A 31 éves Szadzsad Eszteki 2009-ben az ifjúsági, 2011-ben a junior-világbajnokság gólkirálya volt.

„Fontos szerepet szánunk neki, mérkőzéseket dönthet el a javunkra – jelentette ki az Eger vezetőedzője, Tóth Edmond.Reméljük, hogy minél előbb beilleszkedik a játékrendszerünkbe és a nehéz helyzeteken át tudja segíteni a csapatot. Rutinos játékos, aki képes sok gólt szerezni, de szépen fokozatosan kell felvennie a magyar bajnokság ritmusát. Nagy szükségünk volt rá, érezzük, hogy kevesen vagyunk a belső posztokon.”

A balátlövő és irányító poszton is bevethető Eszteki az argentin védekezőspecialista, Franco Gavidia és a balszélső Molnár Balázs után a klub harmadik téli szerzeménye. Bemutatkozására már szombaton, a Dabas elleni meccsen sor kerülhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik