Férfi kézi: szoros meccsen magyar győzelem a bosnyákok ellen

Vágólapra másolva!
2021.11.05. 18:51
Felkészülési kézilabda-mérkőzésen a magyar férfiválogatott 26–24-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát Érden.

Több mint fél éve lépett pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott, május elsején a Veszprém Arénában 26–22-re győzte le Horvátország együttesét, és ezzel megnyerte az Eurokupa-kiírást.

Ezúttal Érden csapott össze Bosznia-Hercegovinával, és kissé nehézkesen indult be Gulyás István csapata, az első két átlövést könnyen fogta Benjamin Buric, a Flensburg bosnyák kapusa. Nem állt össze a védekezésünk, a vendégek jól húzták szét a falunkat, és támadásban sem találtuk a ritmust, többször is pontatlanul akartuk megjátszani Bánhidi Bencét, amiből az ellenfél labdát lopott, így három perc alatt elhúzott 3–0-ra.

A mieink harcosságával viszont egyáltalán nem volt gond, a tizedik percben Ancsin Gábor például önfeláldozóan vetődött rá egy lepattanó labdára, megszerezte és azonnal indította Lékai Mátét, aki ki is egyenlített (5–5). Hét perccel később Bóka Bendegúz sokadik megugrásából szerzett gyors góljával a vezetést is átvettük, és amikor a félidő második felében átlövőket cseréltünk (Szita Zoltán és Ancsin Gábor helyett jött Bodó Richárd és Máthé Dominik), már üzemi hőfokon duruzsolt a motor.

Mikler negyvenkét százalékkal védett az első harminc percben, közben kifejezetten szép támadásokat vezettünk, türelmesen passzolgattunk a legjobb lehetőséget keresve, Máthé megbízhatóan értékesítette a heteseket, minden esetben megvívva (és megnyerve) a kis mentális különharcát Buriccsal. Bánhidi Bence jelenléte elöl és hátul is óriási lökést adott a csapatnak, védekezésnél néha szürreális volt a 207 centijével szemben látni a 170 centis, mozgékony bosnyák irányítót, Milan Vuksicot, aki néha tényleg úgy tűnt, mintha feleakkora lenne.

A második félidőben a legnagyobb problémát az jelentette, hogy a helyzetkihasználásunk nem volt elég hatékony, támadásainknak csak 54 százaléka volt eredményes, a két csapat a hatvan perc alatt összesen harminc labdát adott el, és ha Mikler nem hárít ziccereket ebben a felvonásban is, még nehezebb lett volna a meccs. A győzelem megvolt a végén (26–24), a két gárda történetének ötödik összecsapását is megnyertük, de lehetett volna ez sokkal könnyebb siker is.

Jó jel viszont, hogy úgy is összejött a győzelem, hogy nem ment a játék. Szombaton még egy mérkőzést vív egymással a két fél Érden, az azonban zárt kapus találkozó lesz.

KÉZILABDA
FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG–BOSZNIA-HERCEGOVINA 26–24 (14–11)
Érd, 1200 néző. V: Bíró Á., Kiss O.
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Pedro Rodriguez 2, Ancsin G. 3, Lékai 3, Bánhidi 3, Szita 2, Bóka 2. Csere: Székely M. (kapus), Sipos A. 1, Máthé 5 (5), Bodó, Hanusz 3, Topic, Sunajko S. 2, Ligetvári, ifj. Rosta M. Szövetségi kapitány: Gulyás István
BOSZNIA HERCEGOVINA: B. Buric – Haseljic 2, Malinovic 1, Vranjes 3, Vegar 1, Herceg 2, Ovcina 1. Csere: AHMETASEVIC (kapus), Kadric 1, Vuksic 1, S. Buric 3, Hamidovic, Keso 1, L. Peric 5 (3), Klis 3, Faljic, Mehmedcehajic. Szövetségi kapitány: Ivica Obrvan
Az eredmény alakulása. 4 perc: 0–3. 12. p.: 5–7. 17. p.: 8–7. 24. p.: 11–9. 40. p.: 17–16. 45. p.: 21–17. 51. p.: 22–20. 54. p.: 23–22. Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 6/3

MESTERMÉRLEG
Gulyás István: – Ez nyögvenyelős győzelem volt. Azt kértük a srácoktól, hogy fussanak sokat, de a védelemben türelmetlenek voltunk, az ellenfél sokáig húzta a támadásait, néha úgy éreztem, mintha mindegyik egy egész percig tartott volna. Ráadásul mi közben kismillió helyzetet kihagytunk támadásban, sokszor túl gyorsan akartuk befejezni az akcióinkat. Arathattunk volna nagyobb különbségű győzelmet is, ezen a mérkőzésen látszott, hogy még bőven van min javítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik