Sulic hosszú éveken keresztül szolgálta a Veszprémet (Fotó: Szabó Miklós, archív)

 

Mint beszámoltunk róla, a nyáron Mirsad Terzic Veszprémből Plockba igazol, a lengyel klub elnöke, Robert Czwartek pedig a bejelentés részeként beszélt Renato Sulicról is.

„Megerősíthetem, hogy Renato Sulic elhagyja a csapatunkat, és azt tervezi, hogy befejezi a pályafutását”mondta Czwartek.

Érdekesség, hogy a Plock lenne a Veszprém ellenfele a Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért zajló párharcában, azonban a koronavírus-járvány miatt erősen kétséges, be tudják-e fejezni egyáltalán az idényt. A lengyel csapat vezetőedzője az a Xavier Sabaté, aki korábban a bakonyiakat is irányította. Terzic és Sulic csapattársak voltak Veszprémben, a mostani hír szerint Plockban azonban ezt nem fogják  megismételni.

A 40 éves világbajnok beállós 2009-ben a Celjéből igazolt át a Veszprémhez, amelyben korábban, a 2004–2005-ös idényben is szerepelt. Sulic kilenc bajnoki címet és tíz Magyar Kupát nyert a Veszprémmel, illetve kétszer a SEHA-ligában is aranyérmes lett. A Bajnokok Ligájában 2015-ben és 2016-ban is döntős volt a bakonyiakkal, a Plockhoz 2018-ban csatlakozott.