Férfi kézi: Romero elbúcsúzott; a Kiel a Löwenből erősít

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.05. 16:24
Iker Romero a lengyelek elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára utoljára a spanyol férfi kézilabda-válogatottban. Eközben a Kiel fontos embert csábított el a rivális Löwentől.

Mint korábban megírtuk, Iker Romero meggondolta magát, és egy évet még játszik a Füchse Berlinben, a spanyol válogatottól azonban tényleg elbúcsúzott. Mégpedig a lengyelek elleni szerdai felkészülési mérkőzésen, amelyen 25–22-re a spanyolok nyertek Gdanskban. Romerónak ez volt a 200. fellépése a nemzeti csapatban. A lengyelek az utolsó felkészülési meccsüket játszották a németek elleni vb-selejtezős párharcuk előtt, amelynek első felvonására szombaton kerül sor, szintén Gdanskban.

Eközben a Kiel fontos igazolást ütött nyélbe, ugyanis ötéves szerződést írt alá Torsten Stormmal, a Rhein-Neckar Löwen szakmai igazgatójával. A korábbi jobbszélső az egyik legjobb szakember a területén, mannheimi évei előtt dolgozott már a Kielben és a Flensburgban is. Legújabb kieli szerződése 2015 nyarán lép érvénybe. Mint korábban megírtuk, Iker Romero meggondolta magát, és egy évet még játszik a Füchse Berlinben, a spanyol válogatottól azonban tényleg elbúcsúzott. Mégpedig a lengyelek elleni szerdai felkészülési mérkőzésen, amelyen 25–22-re a spanyolok nyertek Gdanskban. Romerónak ez volt a 200. fellépése a nemzeti csapatban. A lengyelek az utolsó felkészülési meccsüket játszották a németek elleni vb-selejtezős párharcuk előtt, amelynek első felvonására szombaton kerül sor, szintén Gdanskban.

Eközben a Kiel fontos igazolást ütött nyélbe, ugyanis ötéves szerződést írt alá Torsten Stormmal, a Rhein-Neckar Löwen szakmai igazgatójával. A korábbi jobbszélső az egyik legjobb szakember a területén, mannheimi évei előtt dolgozott már a Kielben és a Flensburgban is. Legújabb kieli szerződése 2015 nyarán lép érvénybe.

A friss BL-győztes Flensburg 2017-ig szerződést hosszabbított 21 éves svéd irányítójával, Jim Gottfridssonnal, aki a kölni négyes döntőben csapata egyik legjobbja volt.

A francia bajnokságban 6. helyen végző Saint-Raphaël két évre szerződtette a Montpellier-ből érkező Visszem Hmamot, minden idők talán legjobb tunéziai kézilabdázóját. A 33 éves balátlövő 2005 óta erősítette a Montpellier-t, abban az évben ő lett a világbajnokság gólkirálya, a hazai pályán szereplő tunéziai válogatottal negyedik lett. A nemzeti csapattól a 2012-es olimpia után visszavonult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik