Férfi kézi: Örülünk a vb-eredménynek, de látjuk, miben kell előrelépnünk – Nagy László

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.01. 18:23
null
Nagy László véleményezte a válogatott vb-teljesítményét (Fotó: Török Attila)
A Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke, Nagy László adott interjút az MKSZ hivatalos oldalán. A korábbi válogatott kiválóság a magyar férfiválogatott világbajnoki teljesítményéről és az olimpiai selejtezőről is kifejtette véleményét.


A magyar kéziválogatott elérte a férfi világbajnokság előtt kitűzött célját, hiszen bejutott a torna negyeddöntőjébe, ráadásul az olimpiai selejtezőn is ott lesz majd 2024-ben. Nagy László MKSZ-alelnök ennek megfelelően pozitívan értékelt, de elmondta, van hová fejlődni.

„Azt gondolom, a végeredményre, a csapat helyezésére büszkék lehetünk. Mögöttünk végzett a többi között Horvátország, Szlovénia, Szerbia, Izland, Portugália, Hollandia, Lengyelország, valamint sok más együttes, jó érzés ilyen szempontból ránézni a végső rangsorra. Ott leszünk az olimpiai selejtezőn jövő márciusban, tovább épülhet a csapat. A világbajnokság természetesen sok mindenre rámutatott, kiemelt, amit eddig is tudtunk, pozitív és negatív dolgokat egyaránt. Örülünk az eredménynek, de természetesen látjuk, miben kellene előrelépnünk.”

A mieink középdöntős továbbjutásához egy időn túli egyenlítő gólt, egy meglepetésdöntetlen is kellett. Nagy László erről is elmondta a véleményét.

„Szóba kerül, hogy szerencsénk is volt azzal, hogy Portugália pontot veszített Brazília ellen, illetve hogy Svédország komolyan vette tét nélküli meccsét a portugálok ellen, és megnyerte. Ennek a mérlegnek a másik serpenyőjében az áll, hogy Izland ellen tudtuk tartani magunkat, és a végén extrát nyújtott az együttes, hogy Brazíliát mi viszont a portugálokkal ellentétben legyőztük, és hoztuk a kötelezőket. Mindenhez kell szerencse, a sporthoz különösen. Ám emiatt mentegetőzni semmiképpen sem szeretnénk, korábban többször volt már balszerencsénk is. Sőt, ha a vébé legvégét nézzük, később is.”

A beszélgetés végén a párizsi olimpia évében esedékes olimpiai selejtező volt a fő téma, amiről még sok konkrétumot nem tudni – de azt igen, hogy a válogatottunk ott lesz majd rajta.

„Kérdéses a helyszín, amelyet pályázaton választanak ki a résztvevők közül, és kérdésesek az ellenfelek is. A papírforma azt ígéri, hogy két európai csapat is a riválisunk lesz, mivel nehéz elképzelni, hogy Egyiptom ne nyerje meg a jövő januári Afrika-bajnokságot, és ne a mostani világbajnokság első hat helyezettje közül kerüljön ki az a csapat, amely megnyeri az Eb-t, vagy amelyik a legjobb helyen végez, amennyiben a biztos olimpiai résztvevő dánok és a franciák lesznek a csúcson. Egyszóval azzal számolhatunk, hogy két, biztosan egyaránt nagyon erős európai rivális és egy afrikai együttes közül két csapatot kell megelőznünk a párizsi részvétel kivívásához. Képesnek érzem rá a csapatot!” – mondta bizakodóan Nagy.

A TELJES INTERJÚT – amelyben szóba kerülnek a vb egyéni teljesítményei, a legrosszabb és a legjobb pillanatok, a felkészülés értékelése – IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik