Férfi kézi: örülhet a Dinamo, nem korlátozzák jobban az EU-n kívüliek számát

Vágólapra másolva!
2020.05.21. 13:12
null
A Dinamónak nem kell aggódnia a légiósok miatt (Fotó: Facebook/Dinamo Bucuresti Handbal Club)
A Román Kézilabda-szövetség nyolc főben korlátozza az egy mérkőzésre nevezhető külföldi játékosok számát a férfiak élvonalbeli bajnokságában – hívta fel rá a figyelmet a Krónika Online.

 

Romániában néhány hónapja felvetődött annak a lehetősége, hogy az Európai Unión kívüli országokból származó játékosok számát korlátoznák. A terv az volt, hogy a klubok legfeljebb három-három ilyen kézilabdázót alkalmazhatnak.

Ez a szabályváltoztatás érzékenyen érintette volna a Bajnokok Ligájában szereplő Dinamo Bucuresti-et, sőt a Steaua, a CSM Bacau és a Dobrogea Sud Constanta sem járt volna jól.

Végül a román szövetség más megoldást választott. Az új szabály szerint a férfi első osztályban egy meccsre nyolc külföldit lehet nevezni (akár nyolc EU-n kívüli állampolgárt is), és csapatonként kötelező legalább két román játékost a pályán szerepeltetni.

Az élvonalbeli klubok vállalták, hogy a 2021–2022-es idénytől tartalékcsapatot indítanak, amelyben legalább nyolc U23-as román játékost foglalkoztatnak.

A mostani idényben a Dinamo továbbjutott a csoportjából a BL-ben, és a Paris Saint-Germainnel csapott volna össze. Az EHF azonban törölte a csoportkör utáni kieséses szakaszt, ezzel a csoportok első két helyén végző négy csapat (így a Telekom Veszprém is) jutott be a decemberi kölni final fourba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik