Férfi kézi: óriási izgalmak után 22-edszer bajnok a Kiel

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.28. 09:01
null
Rune Dahmke kezében a bajnoki trófea (Fotó: AFP)
A Kiel 25–25-ös döntetlenre végzett idegenben a Rhein-Neckar Löwennel a német férfi kézilabda-bajnokság utolsó fordulójában vasárnap, így maga mögött tartotta a tabellán a Balingen-Weilstetten együttesét 12 góllal legyőző Flensburgot (38–26), ezzel megvédte címét, és fennállása során 22-edszer nyerte meg a bajnokságot.

 

Az utolsó fordulót megelőzően a Kiel egypontos előnnyel vezette a bajnokságot, és abban a tudatban léphetett pályára Mannheimben, hogy ha nem kap ki a Löwentől, akkor biztosan bajnok, mert azonos pontszám esetén a jobb egymás elleni eredményével (29–21, 28–31) maga mögött tartja a Flensburgot.

A fordulatos első félidő után a THW a második játékrész közepén még három góllal vezetett (20–17), de helyzete a hazaiak 5–1-es szériáját követően komplikálttá vált (21–22). A hajrában a Kiel négyszer is egyenlített, 25–25-nél azonban a Löwen vezethette az utolsó akciót, s a „farkasok” a győzelem reményében hét mezőnyjátékossal támadtak. Tizenhét másodperccel a vége előtt Hendrik Pekelert kiállították, ám a Kiel nélküle is kivédekezte a Löwen utolsó ostromát, így győzelemmel felérő döntetlennek örülhetett.

A THW egymás után másodszor, fennállása során 22. alkalommal nyerte meg a kézilabda Bundesligát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik