Férfi kézi: Norvégiába igazol a korábbi magyar utánpótlás-válogatott átlövő

Vágólapra másolva!
2022.01.29. 14:04
null
Borzas a franciák ellen is pályára lépett az Eb-n (Fotó: Frank Yvette/Délmagyarország)
A következő idénytől a norvég férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Elverumnál folytatja a pályafutását Uros Borzas – írja a norvég bajnok hivatalos honlapja. A 22 éves zentai születésű balátlövő korábban pályára lépett a magyar utánpótlás-válogatottakban, de végül a szerb nemzeti csapatot választotta, amelynek színeiben ott volt a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.


Borzas két évre írt alá a Bajnokok Ligájában is érdekelt norvég bajnokhoz. A jelenleg a francia élvonalbeli Toulouse-ban kézilabdázó átlövő korábban a Tatabánya és a Veszprém játékosa volt.

„Az Elverum az egyik legjobb hely a fiatal játékosok számára. Tetszik, ahogy a klub a BL-ben játszik, sokat futnak, támadásban és védekezésben is jó a taktikájuk” – mondta el Borzas az aláírást követően.

Máthé Dominikről elmondta, nagyon jó barátok, korábban együtt játszottak a magyar ifjúsági válogatottakban, s nyolc éve ismerik egymást.

„Máthé Dominik miatt kezdtem el követni az Elverumot” – folytatta Borzas, hozzátéve, egyértelműen klasszis lett Máthéból a klubnál.

Mint ismert, a magyar válogatott jobbátlövő nyártól a francia PSG-hez igazol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik