Férfi kézi: Nem foglalkozom azzal, ki ül a kispadon – Mikler

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2020.11.28. 09:42
null
Mikler Roland (jobbra) úgy készül, hogy talán hatvan percig kell kapuban állnia, vagy amíg el nem dől a meccs (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)
Az Elverum ellen 17 védést bemutató Mikler Roland nem tudja, mire képes a Szeged a BL-ben, mert a koronavírus eddig mindig közbeszólt.

 

Az Elverum elleni 36–27-tel megszerezte első győzelmét az idei Bajnokok Ligája-kiírásban a Szeged, s elmozdult az utolsó helyről az A-csoportban. Az első három idegenbeli találkozóján egyaránt vereséget szenvedő Pastor-csapat ezúttal nem „fogyott el” a végére, igaz, ahhoz, hogy az utolsó negyedórában 11 gólt szerezzen, leginkább Bodó Richárd hatékonysága kellett, aki tíz kísérletből kilencszer vette be a Máthé Dominikot foglalkoztató norvég együttes kapuját, na meg a parádésan védő Mikler Rolandé, aki ugyanezen időszakban csak négyszer „kapitulált”. A 208-szoros válogatott kapus 17 lövést hárított, az utolsó percekre mégis átadta helyét a 19 éves Nagy Tibornak, akinek még jutott annyi idő, hogy hatástalanítsa Máthé próbálkozását.

ÁTSZAKADT A GÁT

Bodó Richárd, a Szeged balátlövője:
„Kellemetlen stílusú ellenfelet sikerült legyőznünk kilenc góllal, ezért a végeredmény csalóka kicsit. Remélem, ennél sokkal jobban is tudunk játszani, mert innentől kezdve keményebb csapatok várnak ránk. Ezzel a sikerrel átszakadt a gát, ám az is látszott az Elverum ellen, hogy sok a pontatlanság nálunk. Még mindig többen hiányoznak sérülés és betegség miatt, pedig szükség van mindenkire, hogy elinduljunk azon az úton, amit az idény előtt kijelöltünk magunknak. Egyelőre hullámzó a teljesítményem, de azon dolgozom, hogy állandósítani tudjam a formámat.”

„Nem foglalkozom azzal, ki ül a kispadon, minden mérkőzésre úgy készülök, ha én kezdek, végig védek – mondta a Nemzeti Sportnak a Mol-Pick Szeged 36 esztendős kapusa, Mikler Roland, akire Mirko Alilovic hiányában nagyobb felelősség hárul. – Tisztában vagyok vele, csak abban az esetben jöhetnek a fiatalok, ha már eldőlt a meccs, ezért alapvetően hatvan percre rendezkedem be. A végén én döntöttem úgy, hogy lépjen pályára Nagy Tibor is, érezze a BL légkörét, még ha ezúttal nem is voltak szurkolók a lelátón. Óriási tett, hogy védéssel tudott bemutatkozni.”

A szerb kapusedző, Nenad Damjanovics munkáját dicséri, hogy nemcsak Nagy, de a másodedző Marko Krivokapics fia, a 18 éves Luka is bemutatkozott már a felnőttek között, holott Juan Carlos Pastorról köztudott, nem kísérletező típus. Az Elverum egyébként nem lepte meg Miklert, mivel a szegediek futós találkozóra készültek, rengeteg támadással és védekezéssel, ami be is jött. A teljesítményével kapcsolatban a csongrádiak kapusa kiemelte: a lövősávokból rendre eltalálta az irányt, és sikerült bravúrokat bemutatnia, főleg a beállós Endre Langaas ellen, amivel elbizonytalanította a norvégokat.

„Sokan kérdezik, mire lehetünk képesek az idényben, amire nem tudok válaszolni, mert sok összetevős – jegyezte meg Mikler arra utalva, hogy két hónap alatt négyszer kellett hatósági karanténba vonulnia a csapatnak, emiatt nyolc NB I-es és négy BL-mérkőzést kellett elhalasztani. – Eddig nem fertőződtem meg, azaz minden egyes alkalommal, amikor valakinek pozitív lett a koronavírustesztje, azonnal elkülönítettek. Kapusként azért sem egyszerű, mert ilyenkor nincsenek lövések, kiesem a ritmusból, újra be kell lőni a távolságot, a szöget, felvenni a megfelelő pozíciót – ez beletelik négy-öt napba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik