Férfi kézi: Nem én döntöttem a jövőmről, de... – Sulic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.19. 08:40
null
Renato Sulic (jobbra) a nyártól nem a Veszprémet erősíti (Fotó: Dömötör Csaba)
Négy játékosától köszön el vasárnap a bajnoki cím sorsát eldöntő MOL-Pick Szeged elleni örökrangadón a címvédő Telekom Veszprém: Mirko Alilovic, Schuch Timuzsin és Cristian Ugalde mellett a csapat rangidősétől, a Rijekában született Renato Sulictól is. A beállós poszt 38 esztendős nagymesterétől, akitől egy dolgot soha nem lehetett számon kérni: a szívét-lelkét beleadó játékot...

 

Renato minden idegszálával a sorsdöntő hatvan perces csatára összpontosít, sokkal kevésbé törődik azzal, hogy búcsúmérkőzése után új, de meglehetősen rövidke korszak kezdődik el az életében. A következő, immár kijelölt állomáshelye az a lengyel Wisla Plock lesz, ahol a Veszprémtől 2011-ben elköszönt Nikola Eklemovics – a bajnokcsapat jelenlegi sportigazgatója – három bajnoki évadon át légióskodott, és amelynek egyik kapusa jelenleg a válogatott Borbély Ádám.

MIÉRT ÉPPEN A WISLA?

„Tíz évig szolgáltam a magyar bajnokcsapatot, profi pályafutásom felét, mindent megtettem azért, hogy megszolgáljak a bizalomért és azokért a javakért, amamelyekben itt részesültem – mondta Renato Sulic az SzPress Hírszolgálatnak. – Idén októberben a harminckilencedik életévemet is betöltöm, de jó erőben vagyok, ha csak rajtam múlik, egy vagy két évig szívesen maradtam volna. Nem én döntöttem a jövőmről, de ezt most nem haraggal mondom, hanem megértéssel, és abban a reményben, hogy a plocki csapatom hasznára leszek, és nekem sem lesz gondom az új munkáltatómmal.”

Először 2004-ben szegődött el Veszprémbe, de a szerződését akkor nem tudta kitölteni, mert Horvátországban egy autó elgázolta és súlyos sérüléseket szenvedett. Gesztusnak számított, hogy a klubja így is a 2005-ben bajnokságot nyert Fotex Veszprém játékosának, azaz bajnoknak tekintette. Kilenc évvel ezelőtt – a szlovén Celjét elhagyva – tért vissza Veszprémbe.

A VILÁGBAJNOK BÚCSÚZIK A VESZPRÉMTŐL

„Akkor búcsúznék boldogan, ha tízszeres magyar bajnokként köszönhetnék el a veszprémi szurkolóktól, akik nélkül egészen biztos, hogy kevesebb mérkőzést nyertünk volna. Sajnálatos, hogy ők is lemaradtak a jövő hétvégi kölni BL négyes döntőről. Nekem ez lett volna az utolsó nagy lehetőségem, remélem, hogy a csapattársaim már jövőre visszatérhetnek a final four szereplői közé” – fejezte ki a reményét Sulic, akit a 2013–2014-es idény végén a Bajnokok Ligája legjobb beállós játékosának választottak meg.

Sulic 2003-ban a világbajnokságot nyert horvát válogatottat erősítette, 2008-ban pedig tagja volt szülőhazája EB-ezüstérmes együttesének. Új lehetőség tárult fel az életében, amikor 2016 áprilisában magyar állampolgársági esküt tett le. Ez most jól jöhet, mert ha igaz a hír, Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány Sulicot is behívta a közelgő, Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatottba.

„Erről is csak a vasárnapi bajnoki döntő után beszélnék, most egy röpke gondolat erejéig sem szeretnék egy másik kihívással foglalkozni” – mondta befejezésül a négygyermekes családapa, akinek a családja ahogy eddig, ezután is Horvátországban él.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Május 20., vasárnap, 15.00:
Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged (Tv: M4 Sport)
Az első meccs végeredménye: 28–32

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik