Férfi kézi NB I: Szegeden elvégeztük, amit kellett – Corrales

Vágólapra másolva!
2022.06.05. 09:19
null
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Egy góllal nyert a Telekom Veszprém a bajnoki döntő első mérkőzésén Szegeden, de elképesztő teljesítményt nyújtó kapusa, Rodrigo Corrales szerint óvatosnak kell lenniük, hiszen még nincs a kezükben a trófea.

 

Tizenhét lövést hárított a Pick Szeged elleni magyar bajnoki döntő első mérkőzésén a telt házas Pick Arénában Rodrigo Corrales, a Telekom Veszprém kapusa, csapata 29–28-ra nyert. Közel negyvenszázalékos hatékonysággal védett, nem csoda, hogy a vendégszektorban többször is hangosan felzúgott a  „Rodri, Rodri!” rigmus, a veszprémi szurkolók így méltatták a teljesítményét.

VÉLEMÉNY

Bánhidi Bence, a Pick Szeged beállója:
„Négy edzésen vagyok túl a csapattal, nem is éreztem magam százszázalékos állapotban, de a szívem azt diktálta, hogy a döntőben ott a helyem a pályán. Szerettem volna segíteni, mert rosszul alakult az évadunk második fele, gödörben vagyunk. Az elmúlt héten jókat edzettünk, a légkör most a vereség miatt kicsit rosszabb, de össze kell szednünk magunkat, mert van még egy mérkőzés, és Veszprémben a maximumot kell nyújtanunk. Döntő helyzetekben nem lehet annyit hibázni, ez döntött. Pedig a helyzeteink megvoltak, szépen kialakítottuk őket, de nem ment az egyik legkönnyebb része, hogy be is lőjük őket. Ennyi kihagyott ziccerrel saját magunkat vertük meg.”

„Szeretem, amikor a szurkolók az én nevemet skandálják, remélem, a jövő héten is kiérdemlem, de az sem baj, ha bárki másról énekelnek a csapatból, mert az azt jelentené, hogy nyertünk – mondta lapunknak az Építők spanyol kapusa. – A motivációval nincs gond, hiszen még két nagy trófeáért vagyunk harcban. Most csak a Szeged elleni párbajra koncentrálunk, és úgy érzem, idegenben elvégeztük, amit el kellett végeznünk, de még hátravan egy meccs, és most semmi más nem számít. Majd akkor leszek maradéktalanul boldog, ha a kezemben lesz a trófea!”

A játékos hozzátette, önbizalmat ad nekik, hogy a Szeged ebben az idényben még nem tudta legyőzni őket, ugyanakkor óvatosnak kell lenniük, mert csak egy gól az előnyük, még ha idegenben is harcolták ki.

„Ennyi kihagyott hetessel nem lehet nyerni! – fogalmazott a lefújás után Mikler Roland, a Szeged kapusa. –  Sok ziccert hagytunk ki, ami megbosszulta magát. Az első félidőben három hetesünk maradt ki, ha értékesítjük őket, nagyobb előnyünk lett volna a szünetre, és talán másképp alakul a második harminc perc. Gólok nélkül nem megy, huszonnyolcat szereztünk, eggyel többet kaptunk, pedig jócskán harminc fölött lőhettünk volna hazai pályán, ha nem szúrunk el rengeteg lehetőséget, és azzal már meg lehetett volna fogni, le lehetett volna győzni a Veszprémet. Így nagyon-nagyon nehéz dolgunk lesz.”

A Telekom Veszprém–Pick Szeged bajnoki döntő visszavágója szombaton 17.45-kor kezdődik.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR BAJNOKI DÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS (június 3., Szeged)

Pick Szeged–Telekom Veszprém 28–29

VISSZAVÁGÓ (június 11.)
17.45: Telekom Veszprém–Pick Szeged (Veszprém) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik