Férfi kézi: „Nagy Lacit én mindig Grandénak hívom, Ilics már kora reggel mérgezett egérként mozog”

Vágólapra másolva!
2019.06.02. 08:29
Két világklasszis kézilabdázóval kevesebb lesz a pályán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntője után. Nagy László és Momir Ilics befejezi karrierjét – azt még nem tudjuk, hogy kétszeres vagy háromszoros BL-győztesként-e. Mindenesetre az NSO Tv-nek még a keddi médiatalálkozón róluk beszélő csapattársak és David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője is mindent megtesz azért, hogy a lehető legédesebb legyen számukra a búcsú. 







„Nagy Lacit én mindig Grandénak hívom mondta Lékai Máté. – Nagyon megtisztelő volt vele játszani, a valaha volt legnagyobb magyar kézilabdás. Kovács Pétert nem láttam játszani, így talán Éles Józseffel tudnám egy lapon emlegetni, bár ugye ő meg sosem volt a csapatársam. Lacival azonban a válogatottban is és Veszprémben is együtt játszhattam, és ez nagyon-nagyon büszkévé tesz. Rengeteg nagy csatát éltünk meg együtt, sajnos több BL-döntőt elvesztettünk. Szegeden, a nevelőegyesületénél nyerte meg az utolsó bajnoki címét, igazi hollywoodi-sztori lenne, ha tegyük fel, a Barcelona ellen nyerné meg idén a Bajnokok Ligáját.”

Nagy László mellett Momir Ilicsnek is a Bajnokok Ligája-döntő lesz az utolsó mérkőzése. A világklasszis balátlövőről a világklasszis jobbátlövő így beszélt.

„Minden percét a kézilabdának szenteli, ha reggel hét vagy nyolc órakor kellene pályára lépni edzeni, ő már akkor is mérgezett egérként mozogna. Abszolút pozitív, beszédes ember, mindig mozgásban van, a profizmus egyik mintaképe.”

Petar Nenadics nem csak Veszprémben játszott együtt a két visszavonulóval. Amikor 18-19 évesen Barcelonába került, éppen Nagy Laci volt az, aki a szárnyai alá vette. Momir Iliccsel 2006 óta játszott együtt a szerb válogatottban.

„Amikor láttam, hogyan edzenek, hogyan teszik a dolgukat, milyen profik, néha elszégyelltem magam. Ez a két játékos példa arra, hogyan lehet valakiből nagy játékos” – mondtaa Kielce elleni elődöntőben 12 gólt szerző irányító.

Videóinkban David Davis vezetőedző, Mikler Roland és Sterbik Árpád, valamint Kentin Mahé is megosztotta gondolatait a két játékosról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik