Férfi kézi MK: Nem gondoltuk, hogy ilyen könnyű dolgunk lesz – Gasper Marguc

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.04.11. 20:57
A Telekom Veszprém 17 gólos győzelmet aratott a Balatonfüred ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében. A 43–26-os siker után Gasper Marguc arról beszélt, hogy nem számítottak ilyen könnyű meccsre, Ligetvári Patrik szerint azért kicsit elfáradtak a maguk által diktált tempótól. 

„Természetesen nagyon boldogok vagyunk, nem gondoltuk volna, hogy ilyen könnyű dolgunk lesz. Nagyon jól játszottunk, megleptük a Balatonfüredet az öt plusz egyes védekezésünkkel, és végig igyekeztünk nagy tempót diktálni. Ők nem tudtak visszafutni velünk, ezért nagyon sok könnyű gólt szereztünk, emiatt alakult ki a tizenhét gólos különbség” – értékelt Gasper Marguc.

Ligetvári Patrik is egyetértett a csapattársával, hogy az öt plusz egyes védekezéssel meglepték a Balatonfüredet, de azt is bevallotta, kicsit el is fáradtak a maguk által diktált tempótól. Videónkban arról is beszélnek, látnak-e esélyt arra, hogy a másik elődöntőben a„kis Veszprém” meglepje a Szegedet.

ELFOGYTUNK AZ ELŐDÖNTŐRE

SZÖLLŐSI Balázs,a Balatonfüred irányítója: „Jó meccset szerettünk volna játszani, kellő önbizalommal készültünk, a Veszprém azonban szétfutott minket. Kapkodtunk, rohantunk, főleg az első félidőben, de az egész mérkőzésen nagyon sok technikai hibánk volt. Hosszú menetelés végén érkeztünk meg a Magyar Kupa négyes döntőjébe, fáradtak vagyunk, sajnos elfogytunk az elődöntőre. Ha szeretnénk megcsípni a harmadik helyet, ennél sokkal több kell.”

ANDÓ Arián, a Balatonfüred kapusa: „Próbáltam a kapuban tartást adni a csapatnak, ameddig csak lehetett, ám rengeteget hibáztunk elöl, a labdavesztéseinkből a veszprémiek pedig könnyű gólokat lőttek. Mindenesetre nem ezt a meccset kellett megnyernünk, hanem majd a holnapin kell jól teljesítenünk. Örülök, hogy sok fiatal kapott nálunk lehetőséget, ez lehet a jövő Balatonfüreden. Most megyünk vissza a szállásra, kipihenjük magunkat, s a bronzmérkőzésre újult erővel vetjük bele magunkat.”


FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS)
ELŐDÖNTŐ
TELEKOM VESZPRÉM–BALATONFÜREDI KSE 43–26 (23–12)
Szigetszentmiklós, zárt kapuk mögött. Vezette:
Bujdosó, Horváth V.
TELEKOM VESZPRÉM:CUPARA 1 – Gasper Marguc 3, J. Omar 2, MAHÉ 3, Moraes 4, Borozan 2, MANASZKOV 5.Csere:Nenadics 5 (3), MAQUEDA 7, Markussen 2, Ligetvári 1, Strlek 2, Siskarjov 2, Lékai 4.Edző:David Davis
BALATONFÜRED:Andó – Brandt 1, Kemény L., Topic 3, Dénes J., Varga M. 1, Bóka.Csere:Bősz (kapus), Malinovic 4, Szöllősi B. 3 (1), RODRÍGUEZ P. 6, Glendza 2, Kőhegyi, HATÁR 3, Szűcs B. 2, Ág 1.Edző: György László
Az eredmény alakulása.6. perc: 4–3. 11. p.: 8–3. 15. p.: 10–4. 19. p.: 14–6. 25. p.: 19–10. 34. p.: 27–13. 37. p.: 30–14. 49. p.: 38–18. 52. p.: 38–20
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek:4/2, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
David Davis:
– Az eredménynél is fontosabb a mutatott teljesítmény, ebbe pedig most nem köthetek bele. Az első perctől kezdve rendkívül koncentráltan játszottunk, egy pillanatra sem engedtünk ki. Az első feladatot teljesítettük, hétfőn jöhet a döntő.
György László:– Kicsit csalódott vagyok, mert tudtuk, hogy a Telekom Veszprém mindkét félidőben hatalmas iramot fog diktálni, mégis partnerek voltunk ebben. A támadójátékunk passzív volt, a kapuralövéseink gyengék, állandóan a beállót kerestük és sok labdát eladtunk. Egyedül a fiatalok teljesítményének örülök, a hozzáállással viszont egyáltalán nem vagyok elégedett. A bronzmérkőzésre sokat kell javulnunk.

KÉSŐBB
20.15:Veszprémi KKFT–Mol-Pick Szeged (Tv:M4 Sport+)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik