Férfi kézi MK: a Szeged és a Csurgó jutott be a négyes döntőbe

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 21:32
null
A Szeged bejutott a négyes döntőbe (Fotó: Dömötör Csaba)
Az eredetileg nyilvánosra tervezett Szeged–FTC férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőt végül zárt kapuk mögött játszották le, míg Csurgón beengedték a szurkolókat a Komló elleni mérkőzésre – a budapesti négyes döntőbe mindkét esetben a házigazda jutott be.

14.40: „Friss! Ma még igen!” – bátorította szurkolóit a Ferencváros elleni Magyar Kupa-negyeddöntőn való részvételre a Szeged férfi kézilabdacsapata közösségi oldalán, miután a magyar kormány az egyre fokozódó koronavírus-helyzet miatt betiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket.

15.51: „Új helyzet állt elő! Nem jöhetnek be a meccsre a szurkolók! – hívta fel a drukkerek figyelmét 69 perccel a kezdés előtt a csongrádi klub, ugyanis Botka László szegedi polgármester közleményben tudatta, a városban minden programot lemondanak, ezért a Tisza-parti vezetők kérték, ne induljanak útnak a szimpatizánsok.

A szegediek becsületére legyen mondva, gyorsan cselekedtek, egy hirtelenjében felállított tévés stábnak köszönhetően streamen követhették a találkozót az érdeklődők. A meccs mindössze 12 percig volt élvezetes, ezután állva hagyta fővárosi ellenfelét az MK-címvédő. A csongrádi kapuban Mirko Alilovic remekül védett, Bogdan Radivojevics és Stanislav Kaspárek pedig sorra lőtte a gólokat, így a 23–13-as első félidőt követően gyakorlatilag edzőmeccsé változott az összecsapás, amelyet 43–29-re nyert meg a Szeged.

A Tisza-partiakhoz hasonlóan a Csurgó is bejutott a májusi, budapesti négyes döntőbe, a somogyiak – nézők előtt – 31–24-re győzték le a Komlót.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Mol-Pick Szeged–FTC-HungaroControl 43–29 (23–13)
Csurgói KK–Sport36-Komló 31–24 (16–13)

A májusi, budapesti négyes döntő résztvevői: Balatonfüred, Csurgó, Szeged, Veszprém

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik