Férfi kézi: Mindenki ismer már, ami a szívemen, az a számon – Bánhidi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.27. 20:18
null
Bánhidi Bencét nem könnyű feltartóztatni, 32 góljával a magyar csapat legeredményesebb játékosának bizonyult (Fotó: Magyar kézilabda-válogatott/ <a href="https://www.facebook.com/kezivalogatott/photos/ms.c.eJw9kdsRRDEIQjva8S3239hO9OrvmYBAVGAAEhAyDf9pg7Bi1yzBAq73IsQ~_AJUHjPkD6fwkkDgJtUfkSjIfSKLzsAamK5GR~_EpKtYMx3RXrs6gFwYZktgUR~_V54bo7MSZqbFBQN9IKxPw~_qrQ~_fpHJnp61fW5S2hM~_DakxvoJhyfOXMu5zKlqNOqhoHfMCuDqM2Jb1gMcFu9bdFstC1nRx~_OUq7S9h1kfkov7Pcnx2Ok~;CsLifJkaxH~_VuMynexhHaw2rNZA7AgCu2R9QcZeoDF.bps.a.3284885871537990/3284888328204411/?type=3&amp;theater">Facebook</a>)
Bánhidi Bence, a magyar kézilabda-válogatott és a Mol-Pick Szeged beállója az őt képviselő ügynökség Facebook-oldalának adott interjúban beszélt a múlt héten befejeződő Európa-bajnokságról, csapaton belüli szerepéről, az Eb utáni, meglehetősen kritikus nyilatkozata visszhangjairól, de érintette a szakmai stábon belüli munkamegosztás kérdését is.

„Sír a lelkem... Fájó az egész, mert még nagyobb csodát is kihozhattunk volna belőle, persze, tudom, hogy nagyon sok pozitívuma is volt a tornának, de ha évek múltán visszagondolok majd rá, a jó emlékek ellenére az a svéd meccs biztos eszembe jut majd” – összegezte az Eb-t a ChampSport Agency Facebook-oldalának Bánhidi Bence, aki vasárnap bekerült a spanyol győzelemmel záruló Európa-bajnokság álomcsapatába is.

Az elismerés és a saját teljesítménye kapcsán vasárnap a Nemzeti Sportnak elmondta, kicsit hullámzónak érezte a játékát, de nagy megtiszteltetésnek érzi az elismerést, ami nagyban köszönhető a csapattársaknak is. (Az NS-nek adott interjú itt olvasható!)

Az ügynöksége által közölt interjúban szóba került az a korábbi nyilatkozata is, amelyet a portugálok elleni vereség után adott, melyben úgy fogalmazott: „Sajnos kicsit birkák vagyunk mi, magyarok, mert mindig az utolsó lehetőségbe akarunk kapaszkodni. Amikor némi nyomás van rajtunk, akkor már picit tele van a gatya.”

„Most is így gondolom, ahogy elmondtam – fogalmazott néhány nap elteltével, hétfői nyilatkozatában. – A vébén ott volt az egyiptomi meccs, de utána is volt még lehetőségünk javítani. Aztán most az Eb-n a svédek és a portugálok elleni is megkaptuk az esélyt, hogy elérjük az olimpiai selejtezőt, de egyikkel sem tudtunk élni. Ezért fogalmaztam úgy, mert azt éreztem, amikor volt egy kis tét, amikor ott álltunk a kitűzött cél kapujában, akkor jobban izzadt a tenyér, nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Ebben kell előrelépnünk, mentálisan kell fejlődnünk. Az Eb-ről a svédek elleni meccset sajnálom nagyon, mert utána a portugálok elleni találkozó már rendkívüli volt, hiszen csak 17 óra telt el a két mérkőzés között, de a svédekkel szemben másképp kellett volna játszanunk, fásultak, tompák voltunk. A nyilatkozatom után sok üzenetet kaptam, a társak is egyetértettek velem, és volt, aki örült, hogy végre kimondta ezeket valaki, de hát mindenki ismer már, ami a szívemen, az a számon...

A válogatottban és a klubjában betöltött vezérszerepéről is beszélt.

„Fejben, mentálisan vagyok már olyan erős, hogy ezt el tudjam viselni. A Szegedben támadásban sok minden múlik rajtam, és ezt már a válogatottnál is érzem. A válogatottban meccs közben is sokat kell beszéljek, ez nem könnyű, de jó érzés, hogy hallgatnak rám, igyekszem segíteni a fiatalokat is, hiszen sok új játékos került be a csapatba az utóbbi időben.”

Szót ejtett a külföldön edződő fiatalokról és a válogatottnál, a szakmai stábon belüli munkamegosztásról.

„Taktikailag többet tudnak tanulni egy másik közegben, de az is számít, ki milyen edzővel dolgozhat együtt. A spanyol trénereknél különösen sokat lehet fejlődni, ez Ligetvári Patrik és Szita Zoli esetében is látszott. Ezért is érzem nagyon jól magam Szegeden. A válogatottban is voltak olyan taktikai elemei Chema Rodrígueznek, ami a többieknek új volt, de nekem már nem, mert a szintén spanyol edzőnknél Szegeden már hozzászoktam ehhez. Chema Rodríguez vázolta fel a taktikát, Gulyás Istváné volt a pszichés felkészítés, Nagy László pedig amolyan mindenes volt, bármivel fordulhattunk hozzá. Jól működött a közös munka, ami hosszú távon is eredményes lehet.”

Bánhidi a beszélgetés végén megjegyezte, a tokióival együtt két olimpiáról ugyan már lemaradt, de lesz még esélye a következő olimpiákon részt venni, bízik benne, hogy a jövőben elérik a válogatottal ezt a célt.

AZ EB VÉGEREDMÉNYE
1. Spanyolország
2. Horvátország
3. Norvégia
4. Szlovénia
5. Németország
6. Portugália
7. Svédország
8. Ausztria
9. MAGYARORSZÁG
10. Fehéroroszország
11. Izland
12. Csehország
13. Dánia
14. Franciaország
15. Észak-Macedónia
16. Svájc
17. Hollandia
18. Montenegró
19. Ukrajna
20. Szerbia
21. Lengyelország
22. Oroszország
23. Bosznia-Hercegovina
24. Lettország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik