Férfi kézi-vb: megvan a januári torna utolsó résztvevője is

Vágólapra másolva!
2020.11.10. 15:24
null
Chile is indulhat a vb-n (Fotó: AFP)
Chile válogatottjával vált teljessé az Egyiptomban sorra kerülő januári férfi kézilabda-világbajnokság 32 csapatos mezőnye.

A nemzetközi szövetség (IHF) kedden közölte, hogy az elnökség döntése értelmében a dél- és közép-amerikai térséget (SCAHC) – Argentína, Brazília és Uruguay mellett negyedik országként – Chile képviseli majd, miután a koronavírus-járvány miatt a múlt héten nem tudták megrendezni azt a kvalifikációs tornát Uruguayban, amelyen Paraguay, Kolumbia és Salvador vett volna még részt. Ezt követően a SCAHC azzal a kéréssel fordult az IHF-hez, hogy jelölje ki a térség utolsó vb-résztvevőjét.

A chileiek 2011-ben mutatkoztak be a vb-n, a mostani már a hatodik szereplésük lesz megszakítás nélkül, ráadásul ezúttal a nyitó mérkőzést is ők játsszák Egyiptom ellen.

A tornát – amelynek mezőnye első alkalommal lesz 32 csapatos – január 13. és 31. között rendezik négy egyiptomi városban. A magyar válogatott a gízai A-csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország együttesével találkozik.

A szervezőbizottság elnöke a vb honlapján a közelmúltban elmondta, hogy a helyszínek már készen állnak, de az edzőcsarnokok felújításán még dolgoznak. Hozzátette, jelenleg úgy tervezik, hogy a világjárvány miatt a csarnokok befogadóképességének csupán a felét használják majd ki.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (2021. január 13–31., Egyiptom)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Gíza):
Németország, Magyarország, Uruguay, Zöld-foki Köztársaság
B-csoport (Új főváros): Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország
C-csoport (Alexandria): Horvátország, Katar, Japán, Angola
D-csoport (Kairó): Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK
E-csoport (Gíza): Norvégia, Ausztria, Franciaország, Egyesült Államok
F-csoport (Új főváros): Portugália, Algéria, Izland, Marokkó
G-csoport (Kairó): Svédország, Egyiptom, Csehország, Chile
H-csoport (Alexandria): Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország

A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik