Férfi kézi: megsérült a Veszprémi KKFT válogatott kapusa

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.04. 17:08
null
Borbély Ádámra nem számíthat Gulyás István Szlovákia ellen (Fotó: Török Attila)
Sérülés miatt hetekig nem játszhat Borbély Ádám, a Veszprémi KKFT és a magyar kézilabda-válogatott kapusa.

 

A 25 éves Borbély Ádám csütörtökön az MTI-nek elmondta, a szerda délelőtti edzésen eltörött a kézközépcsont a bal kezének kisujja fölött. Csütörtök délelőtt összecsavarozták, és előreláthatóan hat-nyolc hetet kell kihagynia.

A vírus közbeszólt

Amint arról már korábban beszámoltunk, több játékosának gyorstesztje is pozitív eredményt hozott, így elmarad a Veszprémi KKFT csütörtöki, Dabas elleni mérkőzése a férfi kézilabda NB I-ben. A bakonyiak közleménye szerint minden bizonnyal nemcsak a Dabas elleni, hanem a vasárnapra kiírt, Tatabánya elleni találkozót is elhalasztják.

„Azért történt a műtét, hogy minél gyorsabban összeforrjon a csont, és mihamarabb elkezdhessem a rehabilitációt” – tette hozzá.

Borbély elmondta, bár korábban volt már kulcscsont- és lábközépcsonttörése, most operálták meg először.

A kapus tagja volt a magyar válogatott keretének, amelyet a jövő pénteki és vasárnapi, Szlovákia elleni Eurokupa-mérkőzésekre hirdetett ki Gulyás István szövetségi kapitány. A szakvezető az MTI-nek elmondta, Borbély helyére Bősz Dánielt, a Balatonfüred kapusát hívta be. Hozzátette, más változás egyelőre nem történt a hétfőn nyilvánosságra hozott névsorban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik