Máthé Dominik (balra) hatósági karanténba került Norvégiában (Fotó: Árvai Károly)

 

„Karanténban vagyok, és tíz napig csak kondiedzéseket végezhetek, de talán kedden változik a helyzet” – nyilatkozta az M4 Sport hétfői, Kézilabda magazin című műsorában a norvég bajnok Elverum HB jobbátlövője.

A magyar válogatott szerdán 32–29-re legyőzte az Európa-bajnoki címvédő Spanyolországot az Eurokupa első fordulójában Veszprémben, majd szombaton 31–27-re kikapott Horvátország vendégeként Eszéken.

„Nem sokan számítottak erre, az biztos! Nagyon egyben voltunk, a spanyolok ellen szinte minden összejött. A horvátok ellen éreztem egy ideig, hogy fáradtak vagyunk, de aztán sikerült felállnunk” – mondta Máthé.

Hozzátette, örül a sok játéklehetőségnek, a közös edzéseknek, a mérkőzéseknek, és nagyon várja, hogy újra teljes legyen a nemzeti csapat kerete, ugyanis a múlt héten koronavírusos megbetegedés miatt számos alapember hiányzott.

„Csak egyet edzettem a spanyolok elleni meccs előtt, és nagyon furcsa volt a norvég szisztémáról ilyen gyorsan átállni a spanyolra. Nem is tudom, hogyan mehetett ilyen jól a játék” – magyarázta. A jobbátlövő szerdán öt, szombaton pedig négy gólt dobott, és a védekezésből is kivette a részét.

Mint elmondta, előző csapatában, a Balatonfüredben szinte egyáltalán nem kellett védekeznie, de az Elverumnál első számú játékos a posztján, ezért nem cserélik le a támadások után.

Az Elverum jövő csütörtökön a Mol-Pick Szegedet látja vendégül a Bajnokok Ligája csoportkörében. A jobbátlövő közölte, nagyon várja már a meccset, és reméli, hogy a magyar együttes – amelyet szintén megtizedelt a koronavírus-fertőzés – komplett csapattal léphet pályára ellenük.