Férfi kézi: Már nem is érzem, hogy volt egy térdműtétem – Hornyák Péter

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 09:43
Hornyák Péter tavaly szeptemberben szenvedett súlyos térdsérülést, amely után majdnem egy év kihagyásra kényszerült. Most azonban a Balatonfüred jobbszélsője visszatért az Eb-selejtezőkre készülő magyar férfi kézilabda-válogatottba, ahol új poszttárssal is meg kellett ismerkednie, hiszen a NEKA 20 éves játékosa, Krakovszki Zsolt először kapott meghívót a nagyok közé. 

„Majdnem egy évet kellett kihagynom a térdműtétem után, kézilabdától, meccsektől nagyjából volt tíz hónapom. Mindig örülök, ha a válogatotthoz kell jönnöm, ennyi kihagyás után még nagyobb öröm a többiekkel egy légkörben lenni. Most már azt tudom mondani, egyáltalán nem érzem, hogy volt műtétem, teljesen rendben van minden. A rehabilitáció első percétől úgy voltam vele, hogy egyáltalán nem féltettem a lábamat, arra koncentráltam, hogy minél erősebben jöjjek vissza. Most meg már tényleg nem gondolok ilyenekre” – mondta Hornyák Péter, aki arról is beszélt, hogy távolléte alatt mennyit változott a válogatott, s milyen ismét Balatonfüreden játszania.

A jobbszélső emellett kitért a konkurenciára is, a válogatott kapuján kopogtató fiatalokra, akik közül Krakovszki Zsolt először vesz részt a nagyok összetartásán. A NEKA húsz éves játékosa nagyon örül a lehetőségnek, de nem gondolja azt, hogy Hornyákot vagy Rodriquez Pedrót már most ki tudná szorítani a csapatból. Videónkban arról is beszél, hogy ikertestvére, a balszélen játszó Bence is kapott meghívót, ő azonban sérülés miatt nem tudott ennek eleget tenni.

A magyar férfiválogatott kerete
Kapusok
: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Mol Tatabánya), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Rodriguez Álvarez Pedro (Mol Tatabánya), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Mol Tatabánya), Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát)
Irányítók: Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Juhász Ádám (SL Benfica, portugál), Lékai Máté (Ferencváros)
Beállók: Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Topic Petar (Mol Tatabánya)
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Pick Szeged), Győri Mátyás (Mol Tatabánya)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Dinamo Pancsevo, szerb)

Szövetségi kapitány:Chema Rodríguez

Férfi Eb-selejtezők, 6. csoport, 1-2. forduló:
Október 12., szerda, Érd:

18.30:MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA

Október 16., vasárnap, Tbiliszi:
16.00:GRÚZIA–MAGYARORSZÁG

A csoport negyedik csapata Svájc. A csoport első két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb csoportharmadikja jut ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik