Férfi kézi: Lékai már edz, de játékengedélyt még nem kapott

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.23. 15:38
null
Izomzat mellett egy fogát is elvesztette Lékai (Fotó: Török Attila)
„Nagyon enyhe lefolyású volt nálam a koronavírus, az már nehezebb volt, hogy a családomtól két hétig távol voltam” – árulta el Lékai Máté a Reggeli Startban. A Telekom Veszprém kézilabdázója elhagyott fogának történetét is elmesélte, elmondta, hogy milyen lesz a karácsonya és az ünnep kapcsán a kölni BL Final Four is szóba került.

„Izmot veszítettem meg az ízületeim fájnak, most, amikor visszatérek”– adott helyzetjelentést a Reggeli Startban a koronavíruson átesett Lékai Máté. – „A mozgást elkezdtem, természetesen a vizsgálatok után, egyelőre dolgozom, hogy visszanyerjem az erőmet; azt nem tudom pontosan, hogy mikor kapom vissza a játékengedélyt – szerintem heteken belül.”

A Veszprém csapatából öten koronavírus, ketten sérülés miatt nem játszottak az Aalborg ellen 33–27-re megnyert BL-mérkőzésen.

A válogatott kézilabdázónak már a betegségét megelőzően kijutott a jóból:„Fogam még mindig nincs sajnos, feleségem legnagyobb bánatára. Ligetvári Patrikkal ütköztem edzésen, és kiverte a fogamat. Neki szétnyílt a keze, a fogamtól, nekem meg a fogam bánta ezt a történetet.”

Az irányító a járvánnyal kapcsolatban azt mondta, hogy„mindenki kerülhet ilyen szituációba, előbb vagy utóbb elkerülhetetlen, hogy legyenek koronavírusosok a csapatban, ráadásul mindig van sérülés is. Mindig azzal a csapattal kell megnyerni a mérkőzést, amelyik rendelkezésre áll.”

A következő hetekben a Kiellel és a Barcelonával is megmérkőzik a Veszprém férfi kézilabdacsapata a BL-ben, majd a Szeged elleni bajnokit követően az előző szezonból eltolt kölni BL Final Four következik, ahol újra a Kiel lesz az ellenfél az elődöntőben.

„Olyan, mintha májusban lennénk már, amikor szinte csak rangadó van és eldőlnek a kérdések. A december hónap a BL-csoportunkban elfoglalt helyünket is nagyban befolyásolni fogja”.Lékai Máté a kölni négyesdöntőt illetően elmondta a Reggeli Startban:„Életemben először a karácsony mindhárom napján edzeni fogunk, bízom benne, hogy nem lesz nálunk fertőzött, és akkor ki tudunk menni a Final Fourra, és a célunk, hogy megnyerjük – de a másik három csapatnak is.”

A Bajnokok Ligája Final Fourt december 28–29-én rendezik Kölnben.

A teljes beszélgetés ide kattintva megtekinthető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik