Férfi kézi: Leimeter a német élvonalban játszhat ősztől

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.08. 20:06
null
Teljesült Leimeter Csaba álma, irány Németország! (Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hirlap)
A német másodosztályú kézilabda-bajnokság listavezetője, a HBW Balingen/Weilstetten játékosa lesz Leimeter Csaba – adta hírül a klub honlapja.

 

Leimeter jelenleg még a PPD Zagreb jobbátlövője, de jó eséllyel a német élvonal játékosa lesz, ha a leendő csapata feljut – a Balingen vezeti a másodosztályt.

A német csapat nagy tervekkel vág neki a jövőnek, ennek egyik lépése volt a magyar válogatott játékosának szerződtetése.

A 28 éves balkezes Leimeter 2012 és 2021 között a PLER, a Tatabánya, a Budakalász és a Csurgó alkalmazásában állt, ezután költözött Zágrábba.

„Nagyon boldog vagyok, hogy létrejött az egyezség Csabával – nyilatkozta Wolfgang Strobel ügyvezető igazgató, aki egyébként elhagyja a klubot az évad végén, megemlítvén, hogy Leimetert már a nyáron meg akarták szerezni, de akkor nem jött lére az üzlet.

„Büszke és elégedett vagyok – mondta Jens Bürkle vezetőedző. – Csaba fontos játékos a zágrábiaknál, és a BL-ben szerzett rutinját is hozza magával. A védekezésben és a támadásban is segítségünkre lesz.

„Mindig is álmom volt, hogy Németországban játsszak, így most nagyon boldog vagyok, hogy teljesült – mondta Leimeter. – Hiszem, hogy a környezet ideális a fejlődésem szempontjából, és segíteni szeretném a csapatot a célok elérésében.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik