Kézi: kemény felkészülés és nagy tempó várható az FTC-nél

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.07.09. 09:31
null
Horváth Attila vezetőedző szerint a sorsolás kegyes volt a zöld-fehérekhez (Fotó: Földi Imre)
Horváth Attila kemény felkészülést és nagy tempójú kézilabdát ígér, Nagy Bencétől ismét vezérszerepet vár, miközben Debreczeni Dávid pótlásán dolgozik.

 

Majdnem kilenchetes felkészülés vár a Ferencváros férficsapatára, amely többek között a Tatabányával, a Komlóval, a Budakalásszal, a Dabassal és a Balatonfüreddel is megmérkőzik, mielőtt a szeptemberi nyitányon az újonc Ceglédet fogadná. Horváth Attila vezetőedző szerint a sorsolás a folytatásban is kegyes volt a Fradihoz, így a zöld-fehérekkel a napokban újabb kétéves szerződést aláíró szakember az Eger és az Orosháza ellen is tovább olajozhatja a gépezetet.

„A legutóbbi idényt ötgyőzelmes szériával kezdtük, pedig sok új játékost kellett beépítenem, ráadásul hosszú ideig nem bíztunk magunkban, nem hittük el, hogy nyerő típusok vagyunk – mondta a Nemzeti Sportnak Horváth. – Január-februárra jutottunk el arra a szintre, hogy le tudtam venni a terhet a játékosok válláról, ennek köszönhetően sikerült legyőzni a Tatabányát idegenben. Meglepetést is szerezhettünk volna tavasszal, de hogy mi lett volna, már sohasem tudjuk meg…”

SOK IDŐRE LESZ SZÜKSÉG

Schuch Timuzsin, az FTC védekezőspecialistája :
„Sok időre lesz szükségünk, hogy összeszokjunk, megtaláljuk a megfelelő taktikai variációkat, és kialakuljon az a csapategység, ami a legutóbbi idényben jellemzett minket. Úgy érzem, ha a megfelelő mennyiségű és minőségű edzést elvégezzük, sokat leszünk együtt, nem lehet gond.”

Az FTC mestere a következő kiírásban is sokat remél két gólfelelősétől, a magyar válogatottba a januári Európa-bajnokságon berobbanó Nagy Bencétől és a montenegrói irányítótól, Bozso Andjelicstől – e két játékos 184 találatot jegyzett a csonka évadban, ami a Fradi-gólok 36 százaléka.

„Ők nem riadnak vissza attól, hogy rizikós helyzetben is elvállaljanak bizonyos megoldásokat – folytatta a játékosként 63-szoros válogatott Horváth Attila. – Bencére különösen igaz, hogy nem hárítja másra a felelősséget, még döntetlennél sem. Több meccsünket csak egy góllal nyertük meg, miután kiélezett szituációkban jó döntéseket hoztunk.”

Az 54 éves szakember úgy véli, nem a spanyol vonalat kell követniük, már csak azért sem, mert nincs két egyenlő erősségű soruk. A fizikai felkészítésre nagy hangsúlyt fektetnek, és kérdés, hogyan tudják pótolni a Tatabányához távozó Debreczeni Dávidot, aki alappillére volt a gárdának.

„Dávid elvesztése nagy érvágás, mivel ritka az olyan játékos, aki támadásban meghatározó szerepet tölt be, és képes hármas pozícióban is védekezni. Sokat agyalok, hogyan, kivel helyettesítsük, akár percekre is. Valószínűleg védekezést fogunk váltani: egy agresszívebb öt–egyes, négy–kettes, esetleg három–kettő–egyes formációt alkalmazok majd. Remélem, nem szaladunk bele a késbe, amíg ezeket begyakoroljuk. Füzi Dániel személyében más típusú, inkább mozgékony beálló érkezik hozzánk. Ha sikerül úgy helyzetbe hozni, ahogy Egerben tették, erősségünk lehet” – tette hozzá a ferencvárosi tréner.

A rutin és a fiatalság arányával elégedett Horváth, miután az „öregek” mögé szó nélkül beálltak az ifjak, ezért az öltözőben sem széthúzások, sem klikkesedések nincsenek. Az egykori budakalászi szakvezető szívesen egyengeti azoknak a tehetségeknek az útját, akiket kézhez kap az akadémiától, a jelenlegi keretet is az utánpótlásból töltötte fel.

„Fél éves kihagyás után badarság célokról beszélni. De küzdeni fogunk, hogy minél előrébb végezzünk a bajnokságban.”

KITŰZTE, LEFUTOTTA

A Ferencváros játékosa, Kovacsics Péter négy órán belül teljesítette a maratoni távot. A 26 éves balszélső nem hivatalos versenyen, hanem saját lakhelye, Berzence és a horvát határ között egyedül futotta le a 42 kilométert. Kovacsics tavaly élőben látott egy ironmanversenyt, akkor határozta el magát.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megállás nélkül le tudtam futni, de az biztos, többször nem állok neki. Ez elképesztően durva! Most még jobban tisztelem azokat, akik évente többször is teljesítik a maratonit. A talpamon vízhólyag lett, a csípőm rettenetesen fájt, alig éreztem a lábaimat, hiába feküdtem sokat hideg vízben, nyújtottam, hengereztem, visszapótoltam minden ásványi anyagot, és masszázsra is elmentem” – számolt be a klubhonlapnak Kovacsics Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik