Férfi kézi: Juhászék óriási csatában, kétszeri hosszabbítás után nyerték meg a Szuperkupát

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.12. 09:03
null
A Benfica a hosszabbításos elődöntő után a fináléban 80 perces találkozón győzte le a Sportingot (Fotó: slbenfica.pt)
Egészen drámai mérkőzést hozott a Portugál Szuperkupa döntője a férfi kézilabdázóknál, hiszen a Juhász Ádámot is soraiban tudó, Chema Rodríguez által irányított tavalyi bronzérmes Benfica kétszeri hosszabbítás után győzte le 45–43-ra a Sportingot és hódította el a trófeát.

A Portugál Szuperkupa négyes döntőjének elődöntőjében a Benfica hosszabbítás után győzte le 37–36-ra a tavalyi bajnok Portót, míg a másik ágon a Sporting a Belenenses elleni 38–24-es sikerével jutott be a fináléba.

A döntő igazán pikáns csatát hozott, az első félidőben a Juhász Ádámot is soraiban tudó Benfica hatgólos előnybe került. A fordulás után azonban a Sporting ledolgozta hátrányát és 32–32–es döntetlennel zárta a rendes játékidőt. Az első kétszer öt perces hosszabbításban sem született döntés (38–38), majd a második tíz percet már két góllal megnyerte a Benfica, amely így 45–43-as sikerrel hódította el a Portugál Szuperkupát.

A találkozón Juhász Ádám kilenc gólt szerzett, míg a korábbi magyarországi légiósok közül a szegedi ikon, Jonas Källman ötször, a korábban a Tatabányát is erősítő Demis Grigoras pedig kétszer vette be a Sporting kapuját.

FÉRFI KÉZILABDA
PORTUGÁL SZUPERKUPA
DÖNTŐ

SL Benfica–Sporting CP 45–43 – kétszeri hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik