Férfi kézi: idő előtt távozik a Veszprém vb-győztes átlövője – hivatalos

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.06.29. 16:52
null
Markussen (a labdával) távozik Veszprémből (Fotó: Szabó Miklós)
Nikolaj Markussen távozik a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatából, és hazatér Dániába, miután ötéves szerződést írt alá a Holstebróval.

A korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy Markussen veszprémi szerződésének lejártával, 2022 nyarától erősíti a Holstebrót, a dán klub azonban arra számolt be a hivatalos honlapján, hogy már a következő idényben számíthat a 32 éves, 212 cm magas balátlövőre. Valószínűleg a Veszprém sem marasztalta a mostani idény után Markussent.

Ez egy nagy nap a klub életében. Öt évre leigazoltunk egy nemzetközileg is elismert játékost. Nikolaj Markusen személyében egy igazán tapasztalt kézilabdázót sikerült megszereznünk, aki kivételes képességekkel rendelkezik. Büszkék vagyunk rá, hogy minket választott” – mondta a TTH igazgatója, John Mikkelsen a dán válogatottal 2019-ben vb-címet szerző Markussen megszerzéséről.

Markussen a mostani idényben az NB I-ben 21 mérkőzésen összesen 45 gólt dobott, a Bajnokok Ligájában pedig 24-szer volt eredményes.

Mint ismert, a Veszprém az elmúlt idényben második lett a Szeged mögött a bajnokságban, a BL-ben pedig a Nantes-tal szemben elbukta a negyeddöntőt. Ezek után menesztették David Davis vezetőedzőt, Nagy László sportigazgató pedig további gyökeres személyi változásokat lengetett be.

A bakonyi klub péntek 10 órától sajtótájékoztató keretében számol be a csapatot érintő fejleményekről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik