Férfi kézi: hét játékosa maradt a Szegednek, ifikkel utaznak Veszprémbe

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 13:43
null
Mikler Roland mellett további hat felnőtt játékosa maradt a Szegednek (Fotó: Árvai Károly)
Sérülések és koronavírus-fertőzés (gyanúja) miatt csupán hét egészséges, bevethető játékosa marad a Mol-Pick Szegednek, amelyre hétvégén a Telekom Veszprém elleni bajnoki rangadó vár az élvonalbeli kézilabda-bajnokságban. Minderről a klub hivatalos honlapja számolt be. A klubvezetőség döntése értelmében ifikkel töltik fel az utazókeretet. „Megyünk, játszunk, küzdünk” – írták a vasárnapi rangadó kapcsán. A Ferencvárosnál szintén egyre több a hiányzó, épp a szegediek, valamint az Orosháza elleni bajnokijukat el is halasztották a zöld-fehérek, és várhatóan márciusban már nem is lépnek pályára egy kivételtől eltekintve.

 

 

Mikler Roland, Mirko Alilovic, Jonas Källman, Dmitrij Zsitnyikov, Dean Bombac, Matej Gaber, Mario Sostaric keret áll rendelkezésére Marko Krivokapicsnak – írja a pickhandball.hu. A csapattal a vezetőedző, Juan Carlos Pastor sem utazhat el jelen állás szerint, a tréner ugyan már elhagyhatta a karantént, de egyelőre nincs friss, negatív eredményről szóló vírustesztje, addig pedig nem áll munkába a játékosok mellett.

„Kevesen maradtunk, éppen ezért klubunk kérelmezte a Magyar Kézilabda-szövetségnél, hogy a csapatok idény közben igazolhassanak játékosokat – mely lehetőséget majdnem minden európai ország kézilabdás sportszövetsége és az EHF is biztosította a klubok részére. A klubok többségének elutasítása miatt, ezt a segítséget nem engedélyezték részünkre sem, így hét játékosunk maradt a felnőttkeretből” – fogalmaz a szegedi klubhonlap.

A Ferencváros szintén saját weboldalán adott helyzetjelentést az NB I-es keretével kapcsolatban, a zöld-fehér együttesnek jelen állás szerint tíz bevethető játékosa maradt. „Számos játékosunk és stábtagunk átesett a koronavírusos betegségen, ám a visszatérésükre a Magyar Kézilabda-szövetség protokollja szerint még várni kell, hiszen több kardiológiai és terheléses vizsgálat is vár kézilabdázóinkra” – írja a fradi.hu.

Az MKSZ szabályzata szerint amennyiben egy csapatnak van 12 egészséges játékosa, akik közül egy kapus, úgy kötelező lejátszani a bajnokikat, ám a bejelentés alapján a bajnokság harmadik helyén álló FTC ennek jelenleg nem tud eleget tenni – emiatt márciusban várhatóan már nem is játszanak bajnoki mérkőzést. Ugyanakkor a Magyar Kupában nincs ilyen szabály, és a Telekom Veszprém elleni, március 24-ére kiírt találkozón pályára is lépnek majd a zöld-fehérek, igaz, az ifjúsági csapatukkal.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
Vasárnap
, 18.00: Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik