Férfi kézi: hatmeccses eltiltást kapott Dujsebajev

Vágólapra másolva!
2021.04.01. 09:57
null
Alaposan megbüntették a trénert (Fotó: AFP, archív)
Döntött a Lengyel Kézilabda-szövetség a másfél héttel ezelőtt lejátszott Lengyel Kupa elődöntőjén kirobbant botránnyal kapcsolatban: a Kielce–Wisla Plock (29–27) mérkőzésen a hazaiak szakvezetője Talant Dujsebajev magából kikelve üvöltözött nagyjából mindenkivel, aki szembejött vele, miután fia – és játékosa –, Daniel egy lökés után súlyosan megsérült. A fegyelmi bizottság 6 meccses eltiltást szabott ki a korábbi magyar szövetségi kapitányra.

Mint beszámoltunk róla, másfél héttel ezelőtt a férfi kézilabda Lengyel Kupa elődöntőjében a Kielce a Wisla Plockkal találkozott egymással. A mérkőzés – amelyet a Kielce 29–27-re megnyert – 19. percében meglökték Daniel Dujshebaevet, aki rosszul lépett, és megsérült. Ezt édesapja, a korábban a magyar férfiválogatottat, jelenleg a Kielcét irányító Talant Dujsebajev nehezen dolgozta fel, és magából kikelve üvöltözött a játékvezetőkel és a zsűrivel, amiért azonnal piros lapot is kapott.

Mint később kiderült, Daniel Dujshebaevnek – akárcsak 2019-ben – a jobb térde sérült meg súlyosan, így hosszabb kihagyás vár rá, ami azt jelenti, hogy a jelenleg is zajló idényben és a tokiói olimpián sem léphet pályára.

A történtek után a Wisla Plock közleményben ítélte el Talant Dujsebajev viselkedését. Mint írták, „sokkolta őket ez a precedens nélküli eset”, ezért tiltakozást nyújtottak be a lengyel szövetségnél.

Az várható volt, hogy Dujsebavej büntetést kap a viselkedése miatt, ám a fegyelmi bizottság eddig nem tudott ülésezni, mert több tagja is elkapta a koronavírust.

Szerdára azonban már sikerült összehívni a testületet és a döntés is megszületett: a korábbi magyar szövetségi kapitányt hat Lengyel Kupa-meccstől eltiltották. A lengyel szövetség honlapján elérhető döntés értelmében Dujsebajevnek 14 napja van, hogy fellebbezést nyújtson be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik