Férfi kézi: három forduló után kirúgták az izlandi kapitányt a Bundesligában

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.21. 10:22
null
Gudmundur Gudmundsson nem sok esélyt kapott a bizonyításra (Fotó: AFP)
A német férfi kézilabda-bajnokságban (Bundesliga) szereplő MT Melsungen menesztette Gudmundur Gudmundsson vezetőedzőt a rossz idénykezdet miatt – írja a klub közleménye.


A 60 éves Gudmundsson tavaly februárban vette át a Melsungen irányítását, amely a 8. helyen zárta az előző kiírást a Bundesligában. Az új évadot a Lemgo elleni döntetlennel kezdte a csapat, majd a Kieltől és a Füchse Berlintől is kikapott. A vezetőség ezt követően menesztette a dán válogatottal 2016-ban olimpiai aranyérmet nyerő szakembert, mondván, nem látszik a fejlődés a gárda játékán.

Gudmundsson nem marad munka nélkül, hiszen 2018 óta immár harmadízben irányítja az izlandi válogatottat, amellyel a pekingi ötkarikás játékokon ezüstérmes volt.

„Az eredményektől függetlenül a fejlődésnek látszódnia kellene. Ennek azonban az új évad első heteiben, beleértve a felkészülési meccseket is, nincsenek komoly jelei. Ezért döntöttünk úgy, hogy közös megegyezéssel felmentjük a munkavégzés alól Gudmundur Gudmundssont” – mondta el Barbara Braun-Lüdicke, a klub felügyelőbizottságának az elnöke.

Ideiglenesen az eddigi segédedző, Arjan Haenen veszi át az irányítást.

FRISSÍTÉS: A dán férfi kézilabda-bajnokság élvonalában szereplő Fredericia bejelentette, hogy 2022 nyarától Gudmundur Gudmundsson veszi át a csapat irányítását, aki hároméves szerződést írt alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik