Férfi kézi: Hanusz Egon védekezésben fejlődött a legtöbbet a Stuttgartban

Vágólapra másolva!
2021.11.04. 09:16
Ezen a héten egyhetes összetartáson vesz részt a magyar férfi kézilabda-válogatott, pénteken Bosznia-Hercegovinával játszik felkészülési mérkőzést Érden. Ezúttal a légiósok is csatlakoztak a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő csapathoz, az NSO Tv a szerdai sajtónyilvános edzésen a Stuttgartban játszó Hanusz Egonnal beszélgetett. 

„Meccsről meccsre egyre többet fejlődök, amióta a Stuttgart játékosa vagyok, hiszen megkapom a bizalmat, sokat játszom. Ez volt a fő cél, és már néhány hónap alatt is előre tudtam lépni néhány dologban. Például védekezésben, amit itthon nem annyira gyakoroltam, míg a Csurgó játékosa voltam. Emellett a jól ismert spanyol szisztémát alkalmazzuk a jelenlegi klubomnál is, ez is a segítségemre van, s bízom benne, hogy mindezt a válogatottban is tudom kamatoztatni” – mondta a 24 éves irányító, aki videónkban részletesebben is beszél a Bundesligában szerzett tapasztalatairól, valamint arról is, milyen gyorsan szokta meg a németországi életet. Emellett természetesen kitér arra is, mennyire hiányzik neki Csurgó és mennyire várja a januári Európa-bajnokságot.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Borbély Ádám (Fejér B.Á.L. Veszprém), Székely Márton (Eurofarm Peliszter – Észak-Macedónia), Mikler Roland (Pick Szeged)
JOBBSZÉLSŐK:Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Pedro (Balatonfüredi KSE)
JOBBÁTLÖVŐK:Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Leimeter Csaba (PPD Zagreb – Horvátország), Máthé Dominik (Elverum – Norvégia)
IRÁNYÍTÓK:Hanusz Egon (TVB Stuttgart – Németország), Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
BEÁLLÓK:Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
BALÁTLÖVŐK:Bodó Richárd (Pick Szeged), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock – Lengyelország), Ligervári Patrik (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros)
BALSZÉLSŐK:Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NOVEMBER 5., PÉNTEK
17.15:Magyarország–Bosznia.Hercegovina (Érd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik