Férfi kézi: Ha Veszprémben támadni kell, akkor támadok – Sipos Adrián

Vágólapra másolva!
2021.07.28. 10:47
null
Veszprémben szeretne tovább finomítani a védekezésén Sipos Adrián, de készen áll arra, hogy elöl és hátul is hasznára legyen új csapatának (Fotó: Telekom Veszprém)
Az olimpia után augusztusban lesz teljes a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amelynek új szerzeménye a Tatabányáról érkező beálló, Sipos Adrián készen áll az újabb szintlépésre.

 

Hétfőn elkezdte a munkát a 2021–2022-es idényre a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, Momir Ilics edző megtartotta első edzését a felnőtt­együttesnek. Még nem a teljes keretnek, ugyanis jelenleg Tokióban országa nemzeti csapatát erősíti a francia Kentin Mahé, az egyiptomi Omar Jahja, a spanyol Jorge Maqueda és Rodrigo Corrales, valamint a korosztályos magyar válogatottal Balatonbogláron készül az U19-es Európa bajnokságra Lukács Péter és Ilic Zoran, ők augusztusban csatlakoznak a többiekhez.

Ott volt ugyanakkor a Veszprém Arénában a klub új szerzeménye, a hirtelen távozó brazil Rogério Moraes helyére igazolt Sipos Adrián, a magyar válogatott védelmének oszlopa.

„A veszprémiek körülbelül három hete érdeklődtek irántam először, és múlt pénteken vált biztossá a klubváltásom. Viszonylag gyorsan történt minden, ugyanakkor kicsit mégis lassúnak éreztem –      mondta a Nemzeti Sportnak a Grundfos Tatabánya együttesétől érkezett Sipos Adrián. –      Egy ilyen felkérésnél az ember könnyebben ad választ, hiszen nagy álmom vált valóra,           de szerettem Tatabányán játszani, öt év az öt év, sok esztendő és munka van mögöttem. Köszönöm a klubnak, hogy végig partner volt, és segített az átigazolásban. Annyi mindent hagyok magam mögött, barátságokat kötöttem az elmúlt években, hiányozni fog a bensőséges hangulat, sok minden köt oda minket a családommal.”

A 31 éves beálló/védekező a családjával együtt átköltözik Tatabányáról Veszprémbe, jelenleg is zajlik a házkeresés. Sipos kicsit későn érő típus, akkor kezdett el látványosan fejlődni, mikor 2016-ban hazajött a román bajnokságból, ahol előbb Bákón, majd Székelyudvarhelyen játszott. Úgy érzi, Tatabányán az edző Vladan Maticstól és a csapattárs Ilyés Ferenctől megkapta a szükséges bizalmat, és miután kitanulta a játékrendszert, megszerezte a kellő önbizalmat is.

„Talán előbb kellett volna visszajönnöm a magyar bajnokságba, ahol egyre jobban és jobban ment a játék, az pedig jó jel, hogy még mindig tudok fejlődni –      folytatta Sipos. –      Erre Veszprémben is szükség lesz, a védekezésemen szeretnék tovább finomítani, ami több labdaszerzést, kevesebb szabálytalanságot és belemenések kiharcolását jelenti. Felkészülök arra is, hogy több támadó feladatot kapok majd, mint az elmúlt években, de ez egyáltalán nem zavar, szeretem a kihívásokat. Az előző idényben egyébként már sokat támadtam, és ugyan nem tudom, az edző számít-e rám elöl, de ha igen, én megteszek mindent, hogy ott is fejlődjek.”

A szeptember 12-i, Csurgó elleni bajnoki rajt előtt a Telekom Veszprémnek a tervek szerint hét mérkőzése lesz, a Balatonfüred (augusztus 14.), a Tatabánya (augusztus 18.) és a német THW Kiel (augusztus 28.) elleni felkészülési meccsek mellett a gárda négyszer lép pályára a SEHA-ligában, kétszer, augusztus 23-én és 26-án a horvát Nexe elleni negyeddöntők után jöhet a sorozat négyes döntője szeptember 3. és 5. között.

TELEKOM VESZPRÉM 2021–2022
Érkezett:    Sipos Adrián (beálló/védő, Grundfos Tatabánya), Dörnyei Borisz (jobbszélső, klub akadémiája), Lukács Péter (irányító, klub akadémiája), Ilic Zoran (jobbátlövő, klub akadémiája), Momir Ilics (edző, klub akadémiája)
Távozott:     Kent Robin Tönnesen (jobbátlövő, norvég, Mol-Pick Szeged), Nikolaj Markussen (balátlövő, dán, TTH Holstebro, dán), Székely Márton, (kapus, RK Eurofarm Peliszter, északmacedón), Vuko Borozan (balátlövő, monte­negrói, ?), Danyiil Siskarjov (jobbszélső, orosz, még tárgyal: FC Porto, portugál), Rogério Moraes (beálló, brazil, még tárgyal: Montpellier, francia), David Davis (edző, spanyol, ?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik