Férfi kézi: Gulyás István koronavírusos, Chema és Nagy meccselnek helyette

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.10.30. 17:05
null
Gulyás István lemarad az Eurokupa-meccsekről (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Gulyás István szövetségi kapitány koronavírus-fertőzés miatt nem lehet ott a magyar férfi kézilabda-válogatott összetartásán, illetve a november 4-i veszprémi magyar–spanyol, illetve a november 7-i eszéki horvát–magyar Eurokupa-találkozókon, így a két mérkőzésen Chema Rodríguez és Nagy László irányítják majd a nemzeti együttest.

 

„Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott a csapattal, hiszen január óta nem tudtunk együtt dolgozni, most pedig így hozta az élet, hogy éppen a válogatott hét előtt fertőződtem meg. A kollégákkal, Chema Rodríguezzel és Nagy Lászlóval mindent átbeszéltünk, és folyamatos telefonkapcsolatban vagyunk. Az összetartás szakmai programját már korábban rögzítettük, így a munka a terv szerint folyik majd – mondta el Gulyás István szövetségi kapitány az mksz.hu-n. – Az állapotom megfelelő, súlyos tüneteim nincsenek, de természetesen az előírásokat betartva karanténban kell maradnom.”

Gulyás István mellett Ubornyák Dávid sem állhat a válogatott rendelkezésére, mert a gyöngyösi irányító szintén megfertőződött a koronavírussal.

A most rajtoló és május elejéig tartó Eurokupában rendszerint azok a csapatok indulnak, amelyek már kijutottak a következő Európa-bajnokságra, ezért nem vesznek részt a selejtezősorozatban. A magyarok a szlovákokkal együtt házigazdái lesznek a 2022-es tornának, így a kontinensbajnoki címvédő spanyolokkal, valamint a legutóbb ezüstérmes horvátokkal játszanak az európai szövetség versenysorozatában idén ősztől jövő tavaszig.

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT 19 FŐS KERETE
Kapusok: Bősz Dániel (Balatonfüredi KSE), Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (FTC), Tóth Ádám (Dabas VSE)
Jobbátlövők: Leimeter Csaba (Csurgói KK), Máthé Dominik (Elverum, norvég), Ilic Zoran (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Irányító: Hanusz Egon (Csurgói KK)
Beállók: Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Szűcs Bence (Balatonfüredi KSE), Vajda Huba (Veszprémi KKFT)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Borsos Tamás (Csurgói KK), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock), Varga Márton (Balatonfüredi KSE)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (FTC)

EHF EUROKUPA
1–2. FORDULÓ
November 4., szerda
18.15:
Magyarország–Spanyolország, Veszprém
18.30:
Szlovákia–Horvátország
November 7., szombat
18.00:
Horvátország-Magyarország, Eszék
20.00: Spanyolország–Szlovákia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik