Férfi kézi: Gulyás István kijelölte 28 fős bő keretét az Eb-re

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.12.05. 18:20
null
A sérülésből lábadozó Lékai Máté is tagja a bő keretnek (Fotó: Kovács Anikó)
Gulyás István is kijelölte 28 fős, bő keretét a januári férfi kézilabda Európa-bajnokságra, az európai szövetség hivatalos honlapján tette közzé a részt vevő csapatok teljes névsorát.



A január 9. és 26. között Svédországban, Ausztriában és Norvégiában rendezendő kontinensviadalon 24 csapat vesz részt. A kapitányok kijelölték a 28 fős bő keretüket, a tornán csak azok szerepelhetnek, akik ide bekerültek.

A legnagyobb kérdőjel talán az irányítóknál volt, miután Juhász Ádám hosszú időre kidőlt, és jelenleg Lékai Máté is sérüléssel bajlódik, minimum kérdőjeles, hogy felépül-e az Eb-re. Ebben a helyzetben adta volna magát a svájci Schaffhausenben szereplő Császár Gábor meghívása, de végül nem került be a bő keretbe, és maga is úgy nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, hogy nem tudna igent mondani egy ilyen megkeresésre.

Az együtteseknek a nyitó meccsüket megelőző napon kell kijelölni legfeljebb 16-os keretüket. A csoportkör, a középdöntő és a kieséses szakasz során is legfeljebb két új játékost lehet benevezni az eredeti, 28-as listáról.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 28 FŐS BŐ KERETE AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA
KAPUSOK:
Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Telekom Veszprém), Andó Arián (Balatonfüred)
JOBBSZÉLSŐK: Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász), Vasic Marko (Csurgó)
JOBBÁTLÖVŐK: Ancsin Gábor (Tatabánya), Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (Lemgo – Németország), Máthé Dominik (Balatonfüred), Fekete Bálint (Cuenca – Spanyolország)
IRÁNYÍTÓK: Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös), Schmid Péter (Eger)
BEÁLLÓK: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Szűcs Bence (Telekom Veszprém)
BALÁTLÖVŐK: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (La Rioja – Spanyolország), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország), Nagy Bence (Ferencváros), Jerkovic Srecko (Komló), Faluvégi Rudolf (Stuttgart – Németország)
BALSZÉLSŐK: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Bohács Sándor (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik