Férfi kézi: épül az új szupercsapat, bemutatta sztárjátékosait a Kolstad

Vágólapra másolva!
2021.10.31. 17:38
null
A játékosok szerződtetését bejelentő sajtótájékoztató (Fotó: Kolstad Handball/Facebook)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések: norvég és izlandi válogatott játékosokkal erősít a norvég férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Kolstad – jelentette be a klub hivatalos honlapján.

 

A norvég klubnál nem szerénykednek, ha kitűzött célokról van szó: Európa legjobb férfi kézilabdacsapatává szeretnének válni, az ehhez vezető út első lépéseként pedig a következő években több klasszis játékos is érkezik majd a Kolstadhoz.

A sztárjátékosok két ütemben érkeznek majd a csapathoz: a 2022–2023-as idény előtt csatlakozik majd a GOG norvég válogatott kapusa, Torbjörn Bergerud, a magdeburgi beálló Magnus Gullerud, a Göppingen irányítója, irányítója Janus Smárason és a Vive Kielce jobbszélsője, Sigvaldi Gudjónsson, majd a 2023–2024-es kiírásra már a THW Kiel klasszisa, az átlövőként és irányítóként is bevethető Sander Sagosen és a Flensburg jobbátlövője, Magnus Röd is a norvég együttest erősíti majd.

Az 1972-ben alapított trondheimi székhelyű sportklubnak 2005-ben hozták létre a férfi kézilabda-szakosztályát. A csapat 2015 óta szerepel a 14 tagú norvég élvonalban, ahol jelenleg a 9. helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik