Lucas Pellas rosszul lett, elájult és arccsontját törte (Fotó: Getty Images)

Mint a handbollskanalen.se-nek Lucas Pellas elmondta, néhány nappal a spanyolok elleni mérkőzés előtt édesanyja születésnapját ünnepelték, amikor a vacsora és a shuffleboardozás után hányingere lett.

„Út közben egyre rosszabbul lettem és amikor beértem egy nyilvános WC-be, elájultam és a padlóra estem. Ott felébredtem és elsiettem, de újra elájultam és az arcomra érkeztem” – elevenítette fel a történteket Lucas Pellas, akit ezt követően családja segítségével az ügyeletre vittek, ahol megpróbáltak választ találni rá, miért ájult el, s két éjszakát is kórházban kellett töltenie, de nem találtak magyarázatot a problémára, a szélsőnél pedig súlyos agyrázkódást és arccsonttörést állapítottak meg.

„Nem kaptak választ a történtekre. Megnézték, nincs-e valami baj a szívemmel, de nincs. Montpellier-ben folytatjuk a teszteket, amikor hazaérek. Említették, hogy alacsony a pulzusom nyugalmi állapotban és eshet a vérnyomásom is” – tette hozzá a szélső, aki szeretné tudni, mire figyeljen a jövőben, hogy ne fordulhasson elő hasonló vele.

Pellas ugyan megúszta a műtétet, de hat-nyolc hétig így sem számíthat szolgálataira francia klubja, melynek másik balszélsője, a nyártól a Telekom Veszprémet erősítő Hugo Descat is súlyos sérülést szenvedett nemrég.