Férfi kézi: Egyiptom botrányos döntőben lett kontinensbajnok – videó

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.27. 18:22
A férfi kézilabda Afrika-kupa döntőjében Egyiptom 27–23-ra legyőzte a házigazda és címvédő Tunéziát, így közvetlenül kvalifikálta magát a tokiói olimpiára. A mérkőzés nem múlt el botrány nélkül, két perccel a találkozó vége előtt rövid időre félbe is kellett szakítani a játékot.

Az előző két kontinenstornához hasonlóan ezúttal is Egyiptom és Tunézia találkozott egymással a döntőben. A Veszprém átlövőjét, Jahja Omart is a soraiban tudó egyiptomiak az első félidő végére négygólos előnyre tettek szert, majd mivel a házigazda a fordulás után nem tudta csökkenteni a hátrányát, 27–23-ra megnyerték a döntőt.

A mérkőzés nem múlt el botrány nélkül, a 28. perc kezdetén a nézőtérről tárgyakat kezdtek el dobálni az egyiptomiak felé, majd a játékosok között is kisebb kakaskodás alakult ki a pályán. Ezt követően az egyiptomiak rövid időre az öltözőjükbe vonultak, végül azonban be tudták fejezni a mérkőzést.

A győzelemmel az egyiptomiak megváltották a jegyüket a tokiói olimpiára – továbbá véglegessé vált a három olimpiai kvalifikációs torna csoportbeosztása is.

A franciaországi selejtezőcsoport:Franciaország, Horvátország, Portugália, Tunézia
A németországi selejtezőcsoport:Németország, Svédország, Szlovénia, Algéria
A norvégiai selejtezőcsoport:Norvégia, Brazília, Chile, Dél-Korea

Hat hely már elkelt (Japán, Dánia, Argentína, Bahrein, Spanyolország, Egyiptom), de további hat kiadó még a tokiói olimpiára: a három selejtezős csoport első két helyezettje jut ki a játékokra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik