Férfi kézi Eb: Norvégiáé a bronz, Németország az ötödik

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.01.25. 20:29
null
Norvégia bronzéremmel vigasztalódott (Fotó: AFP)
Norvégia szerezte meg a bronzérmet a norvég-svéd-osztrák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután 28–20-ra legyőzte Szlovéniát a Stockholmban rendezett szombati helyosztón. Németország lett az ötödik, miután rendkívül szoros összecsapáson legyőzte Portugáliát.

 

A norvég válogatott a középdöntő utolsó fordulójában 33–30-ra legyőzte Szlovéniát, ezzel csoportelső lett. A horvátok elleni elődöntőben azonban hosszabbítás után alulmaradt, így újra össze kellett csapnia a másik elődöntőben az Eb-favorit spanyol válogatottat megszorongató Vranjes-alakulattal.

A bronzmeccsen elmaradt a várt nagy csata, Szlovénia csak egyszer, 2–1-re vezetett, de a norvégok az első félidőben már néggyel is elhúztak. A szünetben három gól volt a különbség, ez a második félidő elején nyolc gólra nőtt. Szlovéniának esélye sem volt arra, hogy fordítson, a bronzérem Norvégiáé lett.

A németek örülhettek a lefújás után (Fotó: AFP)
A németek örülhettek a lefújás után (Fotó: AFP)

Ami az 5. helyért zajló ütközetet illeti: a rendkívül szoros összecsapáson – csupán egyszer volt kétgólosnál nagyobb a különbség – szinte végig a németek vezettek, s bár a portugálok a hajrában megléptek két góllal, Julius Kühnék 4–0-s rohammal fordítottak, és innen már nem engedték ki a kezük közül a győzelmet.

KÉZILABDA
OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG
BRONZMÉRKŐZÉS
Norvégia–Szlovénia 28–20 (12–9)
Ld: Jöndal 7, Björnsen 5, Johannessen, Sagosen 4-4, ill. Bombac 5, Mackovsek 4
AZ 5. HELYÉRT
Németország–Portugália 29–27 (14–13)
Ld: Kühn 6, Golla 4, ill. Ferraz, A. Hernández 4-4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik