Férfi kézi Eb: „Napról napra fejlődünk, de ennél sokkal több kell majd”

Vágólapra másolva!
2020.01.11. 18:23
Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 26–25-ös sikerrel kezdte az Európa-bajnokságot. Az Oroszország felett aratott sikert követően Mikler Roland arról beszélt, hogy már az is óriási dolog, hogy itt lehet a csapat, Balogh Zsolt büszke volt a sok fiatallal felálló gárdára, Bánhidi Bence pedig amondó, a csapat napról napra fejlődik, de ennél sokkal többre lesz majd szükségünk a következő két mérkőzésen.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
E-CSOPORT (Malmö)
FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
E-CSOPORT (Malmö)

MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 26–25 (14–13)
Malmö, 9202 néző. V: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Hornyák 1, Máthé, SIPOS A. 1, Bánhidi 4, SZITA 4, Győri 3. Csere: BÓKA 3, BALOGH ZS. 7 (5), Ligetvári 2, Nagy B. 1, Fekete B., ifj. Rosta. Szövetségi kapitány: Gulyás István
OROSZORSZÁG: Kirejev – Siskarjov 2, Szurinszkij 2, Zsitnyikov 2, KALARAS 4, SZANTALOV 5, Gyibirov 3 (1). Csere: Zabolotyin (kapus), A. Kotov, Szoroka, Kovaljev, Jermakov 1, Atman, KOSZOROTOV 4, Andrejev 2. Szövetségi kapitány: Eduard Koksarov
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–1. 10. p.: 6–4. 16. p.: 6–7. 23. p.: 9–11. 27. p.: 12–11. 38. p.: 19–15. 44. p.: 20–19. 53. p.: 25–21. 57. p.: 25–25
Kiállítások: 6, ill. –
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/1


Számomra, és úgy gondolom, a csapat számára is óriási dolog, hogy itt lehetünk. Ezen a mérkőzésen nem mi voltunk az esélyesek, de ezzel az akarással és küzdéssel sikerült kiharcolnunk a sikert. A vége szerencsésen alakult, nagyon büszke vagyok a csapatra – értékelt a lefújást követően Mikler Roland a Sport Tv-nek. A kiválóan védő kapust arról is faggatták, hogy a taktika része volt-e, hogy a végén klasszis balszélsőre, Tyimur Gyibirovra jött ki a ziccer. – Nem, azért nem nagyon szeretném, ha Gyibirovot csak úgy otthagynánk, de ezen a napon talán jó döntés volt, mert többet hibázott, mint szokott. Sikerült beleérnem, és kapufára tolni a labdát, így megmaradt az egygólos előny, és összejött a siker, úgyhogy nagyon örülök.

„Az, hogy huszonöt gólt kaptunk, nagyon szép szám, de mindig lehet jobb” – mondta a védekezéssel kapcsolatban a nyolc védést bemutató Mikler.

„Egész jól összeállt a védekezésünk – kapcsolódott be már Bánhidi Bence.Támadásban nagyon sok eladott labdánk volt, de azt gondolom, az a legfontosabb, amit mutat az eredményjelző. Napról napra javulunk, mind védekezésben, mind támadásban, de azért ennél sokkal több kell majd Dánia és Izland ellen.”

„Fizikailag megterhelő meccs volt, az utolsó tíz percben éreztem, hogy nem vagyok a topon, de végig húzott előre a szívem, úgyhogy mentem előre, ahogyan csak tudtam. Ez a játékunk, ezt kell csinálni, de precízebben kell játszanunk”– tette hozzá a négy gólig jutó beálló.

A magyar csapat legeredményesebbje a hét gólig jutó Balogh Zsolt volt, aki ugyancsak kiemelte az egymásért való küzdést.

„Én azt képzeltem el a meccs előtt, hogy teljesen minden hogyan, de nyerjünk, és ez összejött. Nagyon örülök neki, ennél többet nem kívánhatnék. Teljesen mindegy, hány góllal, a lényeg, hogy megnyertük a mérkőzést, így megmaradtak a reményeink, hogy itt nagyobb dolgokat végre tudjunk hajtani – értékelt Balogh Zsolt. – Ahhoz képest, hogy sok hiányzónk volt, fiatal csapattal jöttünk, sokkal jobb volt ez a bemutatkozás, mint amit sokam vártak, és sokan talán nem is gondolták volna, hogy győzelemmel tudunk rajtolni az Európa-bajnokságon. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mindenki odatette magát, mindenki küzdött. A hibákat ki kell javítani. Remélem, hogy a fiatalabb játékosok is elhiszik, hogy igenis van itt keresnivalójuk, és hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik