Férfi kézi Eb: Itthon játszunk, ehhez talán még az olimpia sem fogható – Mikler

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 08:20
Bár még többféle elképzelés létezik arról, hogy milyen lesz húszezer magyar szurkoló előtt pályára lépnie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak az Európa-bajnokságnak otthont adó új budapesti arénában, abban a csapatból biztosan mindenki egyetért Mikler Rolanddal, hogy felejthetetlen élmény. Ligetvári Patrikon már akkor eufória lett úrrá, amikor a főpróbán belépett a pályára. 

Nagy László – aki a férfi All Star-válogatottak mérkőzésén pályára is lépett a szupercsarnok főpróbáján, sőt, ő szerezte mérkőzésen az első gólt – szerint nem nehezedhet nyomásként a csapatra, hogy az Eb-meccseken akár húszezren is buzdíthatják a csapatot a lelátóról. Mikler Roland úgy véli, ha nyugatni is kellene esetleg a fiatalabb, rutintalanabb társakat, akkor csapatkapitányként ezt a feladatot is megoldja. Bár ennyi magyar szurkoló előtt még ő sem játszott, úgy gondolja, csak előnyt jelenthet a hazai pálya, s olyan életre szóló élményben lesz részük, amely talán az olimpiához sem fogható.

Videónkban a 37 éves kapus bővebben is kifejti, hogyan képzeli el a hazai Eb-meccseket húszezer ember előtt, míg Ligetvári Patrik azokról az érzésekről beszél, amelyek elfogták a főpróbán, amikor a pályára hívták őket. Nagy László pedig abba avat be minket, hogy milyen volt játszani az új arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik