Férfi kézi Eb: hat helyszínen rendezik meg a 2024-es tornát

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.10. 14:55
null
Hat helyszínen rendezik meg a 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseit (Fotó: AFP)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos oldalán jelentette be – a Német Kézilabda-szövetséggel együtt – azt a hat várost, amely otthont ad a 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak Németországban.

 

A torna találkozóinak Düsseldorf, Berlin, Mannheim, München, Hamburg és Köln ad otthont 2024. január 10. és 28. között. A nyitányt Düsseldorfban, a Merkur Spiel-Arena labdarúgó-stadionban rendezik , amelyen világrekordot jelentő 50 ezer néző vehet részt. A csoportmérkőzéseknek Berlin, Mannheim és München, míg a középdöntőknek Köln és Hamburg lesz a helyszíne. A döntő szakaszt szintén a kölni Lanxess Arénában rendezik majd.

„A 2024-es Európa-bajnokság nemcsak egy nagyon fontos esemény lesz a kézilabda életében, hanem a sportág jövőjében is kulcsszerepet játszik majd. A legjobb csarnokok állnak a csapatok rendelkezéseire, és az is köztudott, hogy a német szurkolók a leglelkesebbek a világon” – mondta az EHF elnöke, Michael Wiederer.

A Német Kézilabda-szövetség első embere, Andreas Michelmann elmondta, hogy ez a torna egy kiemelkedő pontja lehet a sportágnak. „Sikerült felosztanunk úgy Németország területét, hogy az ország minden pontján megtekinthessék a nézők az eseményt. Köszönjük a pályázó helyszíneknek, de sajnos mindenki nem kaphatott lehetőséget."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik