Férfi kézi Eb: Belgium visszalépett, így Szerbia is kijutott

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.02.06. 13:45
null
Örülhetnek a szerbek: ott lesznek az Európa-bajnokságon (Fotó: Getty Images)
A Belga Királyi Kézilabda-szövetség csütörtökön arról tájékoztatta az EHF-et, hogy nincs lehetőségük részt venni a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság márciusra tervezett három selejtező mérkőzésen, így visszalépnek a részvételtől – tudta meg a Handball Planet szakportál.

 

Belgium visszalépése mögött az országban uralkodó vírushelyzet, a sérülések kockázatával járó, várhatóan túl rövid felkészülési idő, valamint szakmai hiányosságok állnak.

„Sokáig próbáltunk halasztást kérni, de megértjük azt is, hogy az EHF ragaszkodik a már elkészített meccsnaptárhoz, és egyértelműséget szeretne” – nyilatkozta a belga szövetség elnöke, Jean-Francois Hannosset a Handball Planet szakportálnak.

A belgákkal egy Eb-selejtezőcsoportban szereplő Szerbia az eddigi három meccsén öt pontot szerzett, a második franciák két találkozón egyet, míg a görögök egy mérkőzésen egyet sem.

Belgium visszalépésével Szerbia behozhatatlan előnyre tett szert, így déli szomszédunk válogatottja már biztosan ott lesz a 2022-es Európa-bajnokságon, amelyre negyedikként kvalifikálta magát: az Eb-t rendező Magyarország és Szlovákia mellett korábban Németország jutott ki a kontinenstornára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik