A magyar válogatott csütörtökön ellenfeleket kap az Európa-bajnokságra (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A mieink a világbajnok Dániával, a legutóbbi Eb-n hetedik Svédországgal, az ugyanott nyolcadik Ausztriával, valamint Oroszországgal és Szerbiával együtt kerültek a kettes kalapba, vagyis velük biztosan nem szerepelnek majd azonos csoportban az Eb-n.

Ami még biztos: Horvátország az A-, Magyarország a B-, Szlovénia a C-, Németország a D-, Csehország az E-, a társházigazda Szlovákia pedig az F-csoportba kerül. A magyar válogatottat magába foglaló B jelű kvartett mérkőzéseit Budapesten játsszák majd le.

A sorsolást május 6-án, csütörtökön 17 órától tartják meg Budapesten. A résztvevőket hat darab négycsapatos csoportba sorsolják, a csoportok első két helyezettje jut a középdöntőbe.

A 2022-es férfi kézi Eb-t január 13. és 30. között rendezik meg Magyarországon és Szlovákiában. Tizennyolc nap alatt 24 csapat 65 találkozót játszik. A csoportmeccseknek Budapest (az épülő multifunkcionális csarnok), Debrecen (Főnix-csarnok), Szeged (az épülő új csarnok), Pozsony (2 csoport) és Kassa ad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony rendez mérkőzéseket, a záró hétvége a magyar fővárosban lesz. A magyar válogatott a továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

A KALAPBEOSZTÁS A SORSOLÁS ELŐTT
1. kalap:
Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, Németország, Portugália
2. kalap: Svédország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Dánia, Szerbia, Ausztria
3. kalap: Szlovákia, Fehéroroszország, Izland, Csehország, Franciaország, Észak-Macedónia
4. kalap: Hollandia, Montenegró, Ukrajna, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Litvánia

AMIT A CSOPORTBEOSZTÁSRÓL MÁR TUDNI LEHET
A-csoport (Szeged):
Horvátország
B-csoport (Budapest): MAGYARORSZÁG
C-csoport (Debrecen): Szlovénia
D-csoport (Pozsony): Németország
E-csoport (Pozsony): Csehország
F-csoport (Kassa): Szlovákia