Férfi kézi Eb 2022: extra pihenőnapok a csapatoknak a magyar-szlovák tornán

Vágólapra másolva!
2021.01.12. 22:02
null
Az Eb logója
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága az érintett válogatottak edzőivel és játékosaival konzultálva arról határozott, hogy plusz pihenőnapokat biztosítanak a csapatoknak a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstornára. 

Az EHFközleményekiemeli, hogy az Eb-k történetében először plusz pihenőnap áll azon csapatok rendelkezésére, amelyeknek utazniuk kell a csoportkör és a középdöntő között, és amelyeknek utazniuk kell a középdöntős helyszínükre.

A középdöntő programját szintén a játékosok érdekeit szem előtt tartva módosították. Megmaradt a január 27-i szünnap az elődöntő előtt, de azon csapatok számára, akik Pozsonyból érkeznek Budapestre a záró hétvégére, plusz pihenőnapot biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy a legjobb négybe kerülő csapatoknak csak egyszer kell pályára lépniük az elődöntőt megelőző három napban. Az elődöntőket jövőre január 28-án, a döntőt és a bronzmeccset január 30-án rendezik Budapesten.

A 2022-es férfi kézi Eb-t január 13. és 30. között rendezik Magyarországon és Szlovákiában.18 nap alatt 24 csapat 65 meccset játszik. A csoportmeccseknekBudapest(az épülő multifunkcionális csarnok),Debrecen(Főnix-csarnok),Szeged(az épülő új csarnok),Pozsony (2 csoport) és Kassaad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony kap szerepet, a záró hétvége Budapesten lesz. A magyar válogatott a csoportkörben, valamint továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

A részletes programot itt lehet elérni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik