Férfi kézi: Danyi Gábor segít a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek

Vágólapra másolva!
2022.03.10. 18:43
null
Danyi Gábor is segít a veszprémi csapatnak (Fotó: Cseh Péter)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Fejér-B.Á.L. Veszprém hivatalos honlapján adta hírül, hogy az idény hátralevő részében Danyi Gábor csatlakozik az edzői stábhoz.

 

A Fejér-B.Á.L. Veszprém legutóbbi mérkőzésein már nem a nyártól a Tatabánya irányítását átvevő Tombor Csaba ült a kispadon (a klub hivatalosan nem számolt be a szakember menesztéséről, de úgy tudjuk, idő előtt megköszönték neki a munkát), hanem Éles József klubtulajdonos-ügyvezető.

A csapat közben a legjobb négy között van a Ligakupában, a Tatabányával küzd meg a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért, míg az NB I-ben a bennmaradás kiharcolása a legfontosabb feladat. Mindezeket szem előtt tartva Éles a Győri ETO női csapatával BL-győztes Danyi Gábort szerette volna felkérni, hogy idény végéig lássa el a vezetőedzői feladatokat. Danyi azonban ezt nem vállalta, de így is segít:

„Tanítok a pécsi egyetemen, van elkötelezettségem az M4-gyel és amit vállalok, azt sohasem hagyom félbe. Ezért nem vállalhattam el a vezetőedzői felkérést a bajnokság végéig. Viszont a megállapodásunk szerint szívesen segítek. Olyan csapattal, tehetséges magyar fiatalokkal dolgozhatok együtt, amilyet elképzeltem, amikor távolról figyeltem Józsi klubjának fantasztikus tavalyi menetelését. Mindent megteszek azért, hogy ezúttal is eredményes évet zárjon csapat” – jelezte Danyi Gábor, aki a Gyöngyös elleni, szombati bajnokin is ott lesz az arénában, hogy segítse a veszprémi szakmai stáb munkáját.

„Már az első gondolatom az volt, hogy Gábort felkérem, a bajnokság végéig irányítsa ő az együttesünket – mondta Éles József. – Kiváló edzőnek, jó pedagógusnak tartom, aki nagyszerűen tud kommunikálni a játékosokkal. Ő azonban elfoglaltságaira hivatkozva nem tudta vállalni az állandó jelenlétet, a vezetőedzői munkát. Utána arra kértem, hogy akkor edzés vezetésekkel, meglátásaival segítsen bennünket a bajnokság végéig. Egy héten három napig velünk van, ott lesz a mérkőzéseinken, ahogy már Kecskemétre is eljött. A srácok szeretik a közös munkát. Oldott, jó a hangulat a tréningeken. Hiszem, hogy a jelenléte, tudása, felkészültsége hozzásegít bennünket céljaink elérésében. Örülök, hogy végül igent mondott nekünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik