Heroikus küzdelemben maradt alul a Veszprém a Kielce ellen

NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.06.18. 15:03
null
Nagyot küzdött a Veszprém, de a végén csak üldözte a Kielcét (Fotó: AFP)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni final fourjában a Telekom Veszprém a lengyel Kielcével találkozott az elődöntőben. Bár az első félidőben remekül játszott a magyar csapat, a megszerzett kétgólos előny kevésnek bizonyult, mert a második félidő első felében ellenállhatatlanul kézilabdáztak a lengyelek, így ők jutottak be a vasárnapi fináléba (35–37). A magyar csapatra a bronzmeccs és a német THW Kiel vár vasárnap.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (Köln, Lanxess Aréna)
ELŐDÖNTŐ
LOMZA VIVE KIELCE (lengyel)–TELEKOM VESZPRÉM 37–35
(16–18)
Köln, 19 250
néző. V: Hansen, Madsen (dánok)
KIELCE:
Wolff – MORYTO 8 (3), Vujovics 2, Karaljok 2, Gebela, Nahi 2, Sicko 2. Csere: Kornecki (kapus), A. Dujshebaev 4, KARACIC 5, Tournat 4, KULES 4, D. Dujshebaev 3, Naranjo, Thrastarson 1. Edző: Talant Dujsebajev
VESZPRÉM:
Corrales– Gasper Marguc 6 (4), J. Omar 4, Mahé 1, B. Blagotinsek 1, LAUGE 8, STRLEK 7. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, A. Nilsson 1, Nenadics 6, Sipos A., Maqueda 1. Edző: Momir Ilics
Az eredmény alakulása. 4. p.:
3–2. 10. p.: 5–7. 20. p.: 11–11. 22. p.: 11–14. 29. p.: 14–17. 34. p.: 19–20. 39. p.: 23–20. 46. p.: 28–24. 52. p.: 31–29. 54. p.: 34–30. 58. p.: 35–33
Kiállítások:
10, ill. 16 perc
Hétméteresek:
3/3, ill. 4/5
MESTERMÉRLEG

Talant Dujsebajev:
– Nem az a fontos, mi az eredmény a félidőben, hanem az, hogy mennyi hatvan perc után. Az első játékrészben sem játszottunk olyan rosszul, de a kapusaink csak öt lövést védtek, míg a Veszprém kétszer annyit hárított. A szünet után Andreas Wolffnak voltak szép, fontos és döntő jelentőségű védései, ez erőt adott nekünk, ami megváltoztatta a meccset.
Momir Ilics:
– Nehéz volt a második félidő, adódtak olyan szerencsétlen szituációk, elrontott lövések és technikai hibák, amelyeket nem is értettem, hogyan lehet elkövetni. Ez volt a kulcs, ez döntött. Nem mondom, hogy Blagotinsek kiállítása volt a legfontosabb momentum, mert utána is tudtunk védekezést váltani, de tény, hogy a hatos fal már nem volt olyan hatékony nélküle.

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
THW KIEL (német)–BARCELONA (spanyol) 30–34 (18–19)

ÖSSZEFOGLALÓ

Egy év kihagyás után tért vissza a kölni final fourra a Veszprém, immár Momir Ilics irányításával. A csapattól ezúttal nem volt elvárás a négyes döntőbe kerülés, a játékosok azonban úgy készültek az idényzáró hétvégére, hogy ha már kiérdemelték az újabb részvételt, mindent megtesznek azért, hogy végre összejöjjön a régóta üldözött BL-aranyérem. A pandémia miatt zárt kapus 2020-as, majd a nagyjából ezer néző előtt megrendezett 2021-es final four után telt meg újra a 19 750 fő befogadására alkalmas Lanxess Aréna, amely a pénteki bejelentés szerint 2025-ben és 2026-ban is otthont adhat a legrangosabb férfi kézilabdás klubeseménynek.

Az Építők keretéből kimaradt a balszélső, Dejan Manaszkov, a klub közlése szerint kisebb sérülés miatt. A veszprémi szurkolók már a magyar csapat buszát nagy üdvrivalgással fogadták a csarnokon kívül, a hangolódás aztán tovább folytatódott az arénában. A várakozásoknak megfelelően a Veszprémet és elődöntős ellenfelét, az egész idény tekintve talán a legkiegyenlítettebb teljesítményt nyújtó Kielcét kísérték el legnagyobb számban a rajongóik.

A Veszprém a megszokott sorával indította a meccset, Kentin Mahé helyére Ligetvári Patrik érkezett védekezésre, a túloldalon a lengyelek kettőt is cseréltek. Omar Jahja rögtön elkapta a fonalat a bakonyiaknál, Ligetvári korai kiállítását kihasználva azonban fordított a Kielce. Arcjom Karaljok eredményesen dolgozott a veszprémi falban, ettől eltekintve keményen útját állták Blagotinsekék a kielcei rohamoknak, és Rodrigo Corrales védéseire alapozva egy hármas sorozattal kettővel meglépett a magyar csapat.

A Veszprém (ekkor még) taktikusan és fegyelmezetten játszott, csak ritkán csúsztak be pontatlanságok, ezekből viszont kétszer is utolérte az ellenfél. Utána ismét Corrales percei következtek, Dylan Nahit például teljesen lenullázta, a csereként beálló Petar Nenadics pedig jól szervezte és fejezte be a gyors labdafelviteleket, 14–11-es előnyhöz juttatva csapatát. Alex Dujshebaev vitte hátán a nehéz pillanatokban a lengyeleket, többször megvillant, lehetetlen helyzetből is betalált, közte egyre felhozva a Kielcét. Közelebb azonban nem sikerült, a Veszprém labdákat szerzett, és a szünetben 18–16-ra vezetett. Akár újra három lehetett volna a különbség, Rasmus Lauge azonban már időn túl lőtt középkezdésből az üres kapuba. Talán a csapatkapitány is érezte, nem adják meg videózás után a gólt, mert a döntést meg sem várva az öltözőbe sietett.

A szünetben a Veszprém korábbi edzőjét, David Davist kérdezték a pályán, a tréner az öltözékéből ítélve nyaralásból „eshetett be” az eseményre.

Jahja négy gólt szerzett (Fotó: AFP)
Jahja négy gólt szerzett (Fotó: AFP)

A Kielce a második játékrészben pillanatok alatt utolérte a Veszprémet, Andreas Wolff meg hetesvédéssel fanatizálta a kapuja mögötti lengyel tábort. Különösen azután jött meg még inkább a lengyelek hangja, hogy a dán játékvezetők a 35. percben piros lappal kizárták a játékból Blagotinseket. Nagyot fordult a meccs képe, és sajnos az állás is. A Veszprém megállt támadásban, az egyre inkább lendületbe jövő Kielce pedig 7–3-ra nyerte meg a szünet utáni tíz percet.

A magyar csapat többször elszórta a labdát, az ellenfél pedig átrobogott rajta. Ilics csak négygólos hátránynál kért időt, majd Vladimir Cuparát küldte be egy időre a kapuba. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy előtte Corralesnek a legtöbb esetben ziccerben kellett volna hárítania. Wolff viszont belelendült, és a Kielce emberelőnyben is tartani tudta négygólos előnyét.

Ha nem lett volna elég, a Veszprémet rossz csere miatt is büntetni kellett. Nehezen tudta elkapni a ritmust, amikor úgy tűnt, jó szériába kerül, és Nenadics góljával megfelezte a különbséget, újra jött egy kétperces kiállítás. Ilics és a veszprémi pad majdnem felrobbant, nagyon nem értettek egyet az ítélettel. Siposék nagyot küzdöttek hátul Strlekkel zavarót védekeztetve, és a gólgyártás is újra beindult, ezzel együtt roppant nehéznek tűnt utolérni a Kielcét, amely az időt is jól ölte.

A hibák nem fértek bele, Nenadics labdavesztése után Daniel Dujshebaev hat perccel a vége előtt állította vissza a négygólos kielcei vezetést. Laugén semmi sem múlt, sorra lőtte a fontos találatokat, de ez önmagában még kevés volt. Az utolsó két percre kettőre csökkent a hátrány, de hiába igyekezett a magyar csapat, nem tudta kiénekelni a sajtot a végül 3735-re győzedelmeskedő Kielce szájából.

A Veszprém hetedszer szerepel a final fourban, 2015-ben 2016-ban és 2019-ben döntőt játszhatott, ezúttal ismét a bronzmeccsen léphet pályára a második napon. Az ellenfél a német THW Kiel lesz.

A VASÁRNAPI PROGRAM
DÖNTŐ
18.00:
Kielce (lengyel)–Barca (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
BRONZMÉRKŐZÉS
15.15: T
elekom Veszprém–THW Kiel (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Sipos Adrián: Nem úgy harcoltunk, ahogy szoktunk

Alex Dujshebaev szerint a mentális erejükkel győzték le a Veszprémet

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

60. perc: Vége a meccsnek, a második félidő elejének a hullámvölgye mindent eldöntött. 35–37

60. perc: Nahi maradt egyedül, belőtte, aztán Lauge lőtt újabb gólt távolról. 35–37

60. perc: Időt kért a Kielce, fél perc van hátra.

59. perc: Nenadics lövését védte Wolff, de a kipattanót bedobta Lauge. 34–36

59. perc: Húzták az időt a lengyelek, nem mutattak passzívot a bírók, majd az egyedül maradt Moryto belőtte a helyzetét. 32–36

58. perc: Kikerült a labda a jobb szélre, Marguchoz, ő pedig biztosan bedobta a helyzetét. 33–35

58. perc: Passzív lengyel támadás végtelenségig, majd Corrales védett, a magyar támadás végén pedig kétperces büntetést kapott a Kielce.

57. perc: Nenadics átlövését könnyen védte Wolff. Labdát szerzett a Veszprém, és pillanatok alatt belőte Strlek révén. 32–35

56. perc: Természetesen belőtték. Sicko átlövéssel küldte a bal felsőbe. 31–35

55. perc: Ligetvári nem kapott pirosat, csak két percet. Mondjuk most az sem sokat segít...

55. perc: Megint jött a végtelen támadásmajd belemenés Sickónál, de nem fújták le. Sőt, a passzívot sem mutatta a bíró, így aztán ment tovább az akció, Ligetvári pedig nyakra nyúlt, ez jó eséllyel piros.

55. perc: Hét a hat ellen a Veszprém, Lauge azonnal bevágta. 31–34

55. perc: Utolsó szalmaszál? Veszprémi időkérés.

54. perc: Karacic belőtte a helyzetét, majd egy rossz veszprémi passz után Daniel Dujshebaev újra belőtte. 30–34

53. perc: Passzívoztak, passzívoztak, egészen addig, míg Karacic bevágta a jobb felsőbe. Azonnal indult a Veszprém a középkezdés után, és Lauge egy az egy ellen a kapuba pattintott. 30–32

53. perc: Lengyel időkérés.

53. perc: Lauge megsérült, ápolják, közben támadtak a lengyelek, húzták az időt, ahogy csak lehet.

52. perc: Gyors veszprémi gól, ezúttal Lauge szerezte jó elzárás után. 29–31

51. perc: Lengyel kapufa után ismét megszerezték a kipattanót, és ebből hetes lett. A hetest Moryto a bal felsőbe pattintotta. 28–31

51. perc: Nilsson kapott labdát beállóban, befordult, és belőtte. 28–30

50. perc: Hosszasan támadott a Kielce, egészen passzívig, elképesztő, hogy Kules megint akkora gólt lőtt, mint egy ház. 27–30

50. perc: Maquedát küldték ki teljesen érthetetlen módon. Azt mutatták, könyökkel szabálytalankodott, viszont nem így történt. Nagyon ideges a veszprémi kispad.

49. perc: Újabb veszprémi labdaszerzés után megint Nenadics előtt adódott lehetőség, és ezt már bedobta üres kapura. 27–29

48. perc: Megszerezte a labdát a Veszprém, Nenadics nem figyelt, rosszul passzolt, pedig üres volt a kapu, és három veszprémi indult...

48. perc: Nilsson kapott labdát, lebirkózták, hetes és két perc. A hetest Marguc a bal alsóba lőtte. 26–29

47. perc: Jahja elég furcsa pozícióból vállalta el, szinte nulla fokos szögből, de bement. Azonnal indult a Kielce, Karacic pedig belőtte. 25–29

46. perc: Szerencséjük is volt, mert jó sánc után pattant a labda Alex Dujshebaev kezébe, ő meg belőtte. 24–28

45. perc: Elcserélte magát a Veszprém, ez nagyon nem hiányzott.Sipos volt hirtelen, megint kiállították két percre.

45. perc: Kules óriásira emelkedett, és be is vágta. A másik oldalon Nenadics harcolt ki helyzetet, és belőtte. 24–27

44. perc: Strlek eddig hibátlan, a hatodik gólját dobta a bal szélről. 23–26

44. perc: Remekül játszották meg Kulest, aki bevágta a bal felsőbe. 22–26

43. perc: Kules jól becsapta Sipost, aki meg is kapta a két percét.

43. perc: Passzívig játszottak a lengyelek, de Strlek labdát szerzett, végigrohant a pályán, és belőtte. Vujovicsot még ki is küldték két percre. 22–25

42. perc: Nagyon állva hagyta a Kielce a Veszprémet. Vajon van innen visszaút? Marguc mindenesetre kihagyta a helyzetét, Wolff védett.

41. perc: Veszprémi időkérés.

41. perc: Ismét egy alsó gól... Thrastarson vágta be. Eladott labda a Veszprémnél, gyorsan indultak a lengyelek, és Vujovics belőtte a helyzetét. 21–25

40. perc: Hét a hat ellen támadott a Veszprém, Jahja hetest harcolt ki. A hetest Marguc dobta, méghozzá a léc alá. 21–23

39. perc: Öt perce nem lőtt gólt a Veszprám, Moryto gyorsan labdát szerzett, de nem tudta belőni, viszont a kipattanót Nahi megszerezte, és bevágta. 20–23

38. perc: Hetest kaptakj a lengyelek, megint egy bejátszás, Nahi harcolta ki. A hetest Moryto kegyetlenül bevágtra. 20–22

38. perc: Elpazarolta a támadását a Veszprém, igaz, Ilics a kispadon szabálytalanságot reklamált. Hiába.

37. perc:Ezt megúsztuk..., mert Tournat a hatosról a lécre lőtt.

37. perc: Végre lejárt az emberhátrány, viszont a bejátszás nem jutott el Nilssonhoz...

36. perc: Vezet a Kielce. Megint Morytót találták meg valahogy, ő pedig kiválóan pattintott a hálóba. 20–21

36. perc: Lauge tört be a védőfalba, de a bírók nem látták szabálytalannak, ahogy vele védekeztek.

35. perc: Góllal büntetett a kielce, Hét az öt ellen Moryto maradt egyedül a jobb szélen, és be is lőtte. 20–20

35. perc: Vujovics ütközött Jahjával, videóztak a bírók, és kiállították... de nem az egyiptomit, hanem Blagotinseket, aki megrángatta.

34. perc: Vujovics emberrel együtt lőtt gólt, a másik oldalon Lauge csinálta szinte ugyanezt... 20–19

33. perc: Kules lövését védte Corrales, de maradt a labda a lengyeleknél, és szerencsére rosszul passzoltak. Mahé gyors passzából Marguc a jobb szélről bepattintotta. 19–18

32. perc: Jahja kihagyta ugyan a ziccerét, de már hetest kapott a Veszprém. A hetest Mahé kihagyta, mert Wolff lábbal védett.

32. perc: Jahja lőtt passzavnál óriási lécet, majhd a másik oldalon hiába volt Daniel Dujschebaevnél lépéshiba, a bírók nem fújtak, ő pedig egyenlített. 18–18

31. perc: Hét az öt ellen támadott a Kielce, majd Daniel Dujshebaev középről a kapu bal oldalába lőtt. 18–17

31. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

30. perc: Vége az első félidőnek, két góllal vezet a Veszprém. 18–16

30. perc: 12 másodperc volt hátra, gyorsan járatta a labdát a Kielce, és Karacic óriási passzát az üresen maradt Tournat bevágta. 18–16

30. perc: Lengyel időkérés.

30. perc: Gyorsan jelezték a bíráók a passzívot, majd Lauge mászott fel szabadért a falra. Maradt három passz, Nenadics pedig őrült nagy gólt lőtt távolról. 18–15

30. perc: Fél perccel a vége előtt időt kért a Veszprém.

30. perc: Kules lövést mímelt, ehhez képest inkább odaadta Tournat-nak, aki biztosan bevágt a ziccert. 17–15

29. perc: Maqueda kapott két percet mezrángatásért.

29. perc: Megúszta a Veszprém a Kielce kínai figuráját, azonnal indult Strlek, kapta is a labdát, és bedobta a ziccerét. 17–14

28. perc: Mahénál fújtak belemenést, majd nem sokkal utána labdát szerzett a Veszprém, Maqueda a félpálya közeléből az üres kapuba lőtt. 16–14

27. perc: Most Alex Dujshebaev viszi a hátán a csapatát, kidolgozatlan pozícióból vállalta el, és bement. 15–14

26. perc: Marguc tört be a védők közé, lerántották, két perc és hetes. A hetest Marguc a bal felsőbe lőtte. 15–13

25. perc: Nenadics lövése ezúttal vérszegény volt, Kornecki könnyen védett. A Kielce ttámadhatott, viszont Alex Dujshebaev egészen kiszorított pozícióból, alulról lőtt, méghozzá a kapuba. 14–13

23. perc: Nahi került ziccerbe, de Corrales védett. Maradt a labda a lengyeleknél, valahogy eljutott a labda Tournat-hoz, aki a jobb alsóba lőtt. 14–12

22. perc: Corrales óriási bravúrral védte Nahi ziccerét, a védés után gyorsan indult a megint a Veszprém, és Nenadics ezt a helyzetét is belőtte. 14–11

22. perc: Lépéshiba miatt vesztett labdát a Kielce, gyorsan indult a Veszprém, és a rendezetlen védelemmel szemben Nenadics lőtt átlövésgólt. 13–11

21. perc: Még a gólnak örültek a lengyelek, amikor villámgyorsan indult a bal szélen Strlek, rá nem figyeltek, kapta a labdát, és biztosan vágta be a helyzetét. 12–11

20. perc: Nenadicsnál fújtak belemenést, így jöhetett a Kielce. Egészen hihetetlen magasra lenduült fel Kules, és a jobb felsőbe bombázott. 11–11

19. perc: Kules lövése megpattant a sáncon, Corrales viszont így is kivédte.

19. perc: Lauge vállalta el egyedül, és bár gyötörték, ő így is a jobb alsóba talált. 11–10

18. perc: Jahja lövése gyenge volt, majd Alex Dujshebaev alulró nagy gólt lőtt. 10–10

17. perc: Mahé lövését védte könnyen Wolff, a másik oldalon viszont jó volt a veszprémi védekezés, és Blagotinsek labdát szerzett.

16. perc: Karaljok harcolt ki magának helyzetet, és befordulás után belőtte. 10–9

15. perc: Mahé harcolt ki hetest betörés után, amelyet Marguc a jobb alsóba lőtt. 10–8

14. perc: Már-már úgy tűnt, hogy megússz a Veszprém, de Thournat valahogy megszerezte a labdát, és a kapufa segítségével lőtt gólt. 9–8

14. perc: Remek játék után Nenadics adott gólpasszt a berobbanó Jahjának, aki ellentmondást nem tűrően lőtt a hálóba. 9–7

13. perc: Moryto kapott labdát a jobb szélen, megint remekül csinálta, és Corrales lába között tekert a hálóba. 8–7

13. perc: Jött Nenadics, és mindjárt meg is laátta a lehetőséget, a bal alsóba lőtt. 8–6

12. perc: Viszonylag hosszan támadhatott a Veszprém, de azért egy jó kis passzívig eljutott, amikor Nilssont rángatták meg, és Karaljokot ki is küldték két percre.

11. perc: Karacic futott be két ember közé, majd Corrales lábának a segítségével pattintott a kapuba. 7–6

11. perc: Megint emberelőnybe került a Kielce, Blagotinseket küldték ki két percre.

10. perc: Sicko alulról engedett el egy lövést, Corrales bravúrral védett, a veszprémi ellentámadásból Mahé csuklója mozdult, a labda pedig a bal felsőben kötött ki. 7–5

9. perc: Corrales fogta Dujshebaev rossz lövését, gyorsan indult a Veszprém, Strlek pedig kiválóan lőtte ki a bal alstó. 6–5

9. perc: Nagyon szép gól. Lauge kígyózott át a védelmen, és úgy belőtte a bal felsőbe, mint a pinty. 5–5

8. perc: Blagotinsek rángatta Karaljokot, hetes. A hetest Moryto a kapu jobb oldalába dobta. 4–5

6. perc: Óriási tumultus volt a lengyel kapu előtt, Lauga adott nagy passzt Blagotinseknek, aki ezt a helyzetét már belőtte. 4–4

6. perc: Sicko lövését védte Corrales, a kipattanót Karaljok erőszakosan megszerezte, és bevágta. Jahjának nem tetszett, hogy nem fújtak a bírók szabálytalanságot, csak megadták a gólt. 3–4

5. perc: Blagotinsek ziccerét védte Wolff, de elronotta a támadását a Kielce, így kerülhetett helyzetbe a veszprémi Strlek, aki a bal szélről bevágta. 3–3

4. perc: Mahé lövése a sáncon megpattant, így fogta a labdát Wolff, a másik oldalon viszont Sicko lőtt átlövésgólt. 2–3

3. perc: Ligetvári állíttatta ki magát talán fölöslegesen, a Kielce pedig annyira látványos góllal egyenlített, hogy rossz volt nézni. A végén Karacic lőtte be második beugró emberként. 2–2

3. perc: Jahja megint megtalálta a rést, és újra vezetéshez jutttatta a Veszprémet. 2–1

2. perc: Sokáig támadott a Kielce, végül Moryto lőtte be a jobb szélről, hiába játszotaa el a magyar csapat játékosa, hogy belemenés volt. 1–1

1. perc: Az első támadás és az első gól is a Veszprémá volt, Jahja nézelődött egy kicsit, mintha passzolna, de inkább a kapuba zúdított. 1–0

1. perc:Elkezdődött a találkozó, a Veszprém piros-feketében, a Kielce sárga-kékben játszik.

ELŐZMÉNYEK

Egy hete volt arra a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, hogy a Pick Szeged ellen – kevesebb idegenben lőtt góllal – elveszített bajnoki döntő után egy még nagyobb feladatra, a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjére, és a Kielce elleni elődöntőre felkészüljön. Ezért az elmúlt hét egy kicsit lazább edzésekkel telt, a lényege az volt, hogy a játékosok a hétvégére hangolódjanak.

A mérkőzésről szóló felvezetőnket ide kattintva lehet elolvasni.

„Nem volt olyan nehéz a feladatom, mint gondoltam, sőt, kifejezetten örültem annak, amit láttam a srácokon, hogy pontosan tudják, a bajnoki döntőben egy szerencsétlen helyzeten múlt minden, és azt sem felejtette el senki, hogy egyébként szinte végig nagyon jól játszottunk a szezonban. Nagyon büszke vagyok ezekre a srácokra, egy rossz szavam sem lehet rájuk, el kell fogadnom nekem is és nekik is, hogy ilyen a sport”– nyilatkozta a Nemzeti SportnakMomir Ilics,a Veszprém edzője.

„A Kölnbe kijutó csapatok közül rajtunk kívül mindegyik, a Barca, a Kiel és a Kielce is csoportja első két helyének valamelyikén végzett, azaz egy párharccal kevesebbet játszott, mint mi. Elődöntős ellenfelünk, a Kiel­ce ráadásul éppen a mi nyolcasunk élén zárt, miközben mi csak a negyedikek voltunk, így emiatt nyilván van valamennyi lélektani előnye– fogalmazott Ilics.– Mielőtt kiutaztunk, azt mondtam a játékosaimnak, az elődöntőben nem kell semmi különlegeset nyújtanunk, egyszerűen csak kézilabdázzunk úgy, ahogy tudunk, játsszuk a saját játékunkat, ahogy egyébként egész idényben csináltuk, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle.”

Az ellenfél, a lengyel Kielce edzője, Talant Dusebajev is nyilatkozott a párharcról,ezt ide kattintva lehet megismeni.

A veszprémi játékosok közül Rodrigo Corrales és Sipos Adrián is elmondta, hogy mit vár a találkozótól,ezeket a videókat ide kattintva lehet megnézni.

AZ IDÉNY ÁLOMCSAPATA
Kapus:Niklas Landin (THW Kiel)
Jobbszélső:Aleix Gómez (Barca)
Jobbátlövő:Dika Mem (Barca)
Irányító:Kentin Mahé (Telekom Veszprém)
Beálló:Kamil Syprzak (PSG Handball)
Balátlövő:Petar Nenadics (Telekom Veszprém)
Balszélső:Hampus Wanne (SG Flensburg-Handewitt)
Legjobb fiatal játékos:Tobias Gröndahl (Elverum)
Legjobb edző:Talant Dujsebajev (Kielce)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Vincze Szabolcs, Nedelykov Tamás, Pusztai Viola

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik