Fantasztikus játékkal, hét góllal nyerte a Veszprém a BL-negyeddöntő első felvonását

VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 18:35
Mindent megtettek a hazai drukkerek, és kellett is a szurkolás: a Telekom Veszprém szép játékkal és hét góllal nyert (36–29) az Aalborg ellen a BL-negyeddöntő első mérkőzésén, ami a kinti visszavágón hasonló játékkal elég lehet a négyes döntőbe jutáshoz.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!


FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
TELEKOM VESZPRÉM–AALBORG HANDBOLD 36–29 (17–16)
Veszprém, 5200
néző. Vezette: Lah, Sok (szlovénok)
VESZPRÉM:
Corrales – MARGUC 7 (5), JAHJA 6, MAHÉ 5, Blagotinsek, LAUGE 4, STRLEK 4. Csere: SIPOS, NILSSON 5, Maqueda, Nenadics 4, Manaszkov 1, LIGETVÁRI. Edző: Momir Ilics
AALBORG:
Galde – BJÖRNSEN 5, SANDELL 5, Nielsen 1, Möllgard 1, Pálmarsson 2, Barthold 1. Csere: Aggefors (kapus), CLAAR 4, Jakobsen 2, JUUL-LASSEN 6 (2), Laesö 1, Antonsen 1. Edző: Stefan Madsen
Az eredmény alakulása.
8. perc: 4–4. 11. p.: 7–7. 15. p.: 11–7. 23. p.: 14–11. 29. p.: 17–15. 36. p.: 20–18. 43. p.: 24–18. 44. p.: 25–19. 51. p.: 30–25. 56. p.: 32–28
Kiállítások:
8, ill. 12 perc
Hétméteresek:
5/5, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics: –
Óriási meccset vívtunk, amelyen a szurkolók egy pillanatra sem engedték el a kezünket. Az első félidővel nem vagyok elégedett, főleg védekezésben akadtak hiányosságaink, azonban a második etapra már nem lehet panaszom. Ám mindenkit óva intek az elbizakodottságtól, még csak a párharc első felén vagyunk túl. A csata Aalborgban folytatódik, ahol a legjobbunkat kell nyújtani, ha tovább akarunk jutni.
Stefan Madsen: –
Az első felvonásban még elbírtuk azt a nyomást, amit a drukkerek és a Veszprém tett ránk. A térfélcsere után viszont egyáltalán nem úgy kézilabdáztunk, ahogy azt elterveztük, főleg a hét a hat elleni játékunk volt elég gyenge. Kemény visszavágót ígérhetek, ahol mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy megfordítsuk a párharcot.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mindenki érezte Veszprémben az Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddőntő párbajának tétjét, amit bizonyít, hogy ebben az idényben talán még nem volt ennyire felfokozott a hangulat a Veszprém Arénában. A mérkőzés előtt egy órával már minden pirosban pompázott a csarnok előtt, negyedórával a kezdés előtt pedig már semmit sem lehetett hallani bent a hangzavartól.

Egyből feltűnt a Telekom Veszprém keretében Dejan Manaszkov neve, aki tavaly októberben szenvedett súlyos sérülést, azóta nem számíthatott rá Momir Ilics, a balszélső poszton Manuel Strleknek kellett megoldania a feladatát. Általában a nézők éljenzéssel fogadják azokat a játékosokat, akik egykor kedvenc csapatukban játszottak, de azóta máshová igazoltak, és ellenfélként térnek vissza, ám ez alól kivételt képez az izlandi Aron Pálmarsson – az Aalborg izlandi irányítóját a hazai szurkolók taps helyett kifütyülték, majd így tettek a meccsen szerzett minden egyes gólja után is.

Keményen kezdődött a találkozó, egyik csapat sem hagyta magát, a hazaiak csak az első negyedóra után tudtak kicsit elszakadni az egy évvel ezelőtt BL-döntős dánoktól, Andreas Nilsson 42 másodpercen belül szerzett duplájával négygólos előnyre tettek szert, ami azonban majdnem ugyanilyen rövid idő alatt el is párolgott… Voltak szép védései, de Rodrigo Corrales ezúttal nem pörgött ezer fokon, ahogy szokott, az első harminc percben húszból csak négy lövést fogott meg.

Szerencsére Pálmarssonnak sem ment igazán a játék, de az első félidőt így is csak egygólos előnnyel zárta az Építők. Lehetett volna nagyobb is az előny, az utolsó támadásnál Petar Nenadics talán kissé elhamarkodottan fordult kapura vagy tíz méterről, de félmagas lövése elakadt a kapusban, aki gondolkodás nélkül indította Kristian Björnsent, de a jobbszélső gólja szerencsére néhány tizeddel a félidőt jelző sípszó után született, így maradt a sovány előny a szünetre.

A második játékrész biztatóan kezdődött, a hazaiak elmentek hat góllal, a csarnok pedig tombolt. Manaszkov góllal tért vissza, Corralesnek is voltak bravúrjai, Sipos Adrián pedig úgy robotolt a veszprémi fal közepén, mintha két tüdeje és legalább ennyi szíve lenne. Ennek köszönhetően masszívabbá vált a hazai védelem is, és ha a megzavarodott játékvezetők nem fújtak volna percekig követhetetlenül, akkor akár nagyobb is lehetett volna a hazaiak előnye.

Az első meccs legjobb része a végére maradt, a drukkerek állva szurkolták végig az utolsó négy percet, a hatból hétgólos különbség lett a végére. A megint remekül meccselő Momir Ilics együttese megérdemelten aratott 36–29-es győzelmet, ami elég lehet a jövő heti visszavágón a négyes döntőbe jutásra. Főleg hasonló játékkal.

SIPOS: A HÉT GÓL NAGY ELŐNY, DE NEM MONDHATJUK, HOGY ELÉG

LAUGE: A VESZPRÉMI SZURKOLÓK FANTASZTIKUSAK VOLTAK

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Montpellier (francia)–Kielce (lengyel) 28–31 (12–16)

SZERDA
SG Flensburg-Handewitt (német)–Barca (spanyol) 29–33 (13–18),
Paris Saint-Germain (francia)–THW Kiel (német) 30–30 (14–16)

PERCRŐL PERCRE



Eurohandball.com
Eurohandball.com

Mahé a mérkőzés legjobbja!

60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

59. perc Időn túli szabaddobás még a végére az Aalborgnak. Möllgaard lövését blokkolja Ligetvári.

59. perc Maquedának két perc, nyakon verte Claart.

Dán időkérés, némi technikai huzavonát követően.

59. perc Christensen lövése bemegy a sáncról, kár érte. Nenadics a földről jobbal nyolcról a kapu közepébe lő. 36–29!

58. perc Claar Nilsson fejére húzza a mezét, két perc a bravúrért. Nenadics végre eredményes, kissé balról, jobbal, hatról a kapus lába között a kapu közepébe lő. 35–28!

58. perc Jahja bokája kifordul, letámogatják a pályáról.

57. perc Sandell átlövése magas, most be kell lőni!


56. perc Jahja majdnem elszórakozza, nem igaz, vonalra lép, de megadják. Üres kapus gól… 34–28!

55. perc Sandell átlövésére Strlek válaszol, a ziccere a kapusról ment a léc alá.

54. perc Marguc ballal a bal alsóba lő, cselezések nélkül! 32–27!

54. perc Pálmarssonnak két perc Jahja visszahúzásáért, és hetes is!

54. perc Nilsson ziccert ront, Jakobsen belép, de gól a gól.

54. perc Hazai időkérés.

53. perc Szép akció, Nilsson eredményes beállóból Maqueda bejátszásából, de Jakobsen ebből a műfajból válaszol. 31–26!

52. perc Larssen már itt van, most hetesből eredményes.

A kétszeres világbajnok Hald 2028-ig írt alá régi-új klubjához – a városban is született –, melynek mezét 2013 és 2018 között viselte első ízben.

Sorra térnek haza a dán válogatott klasszisai: Mikkel Hansen 2022 nyarától igazol az Aalborghoz, míg Niklas Landin után Simon Hald is 2023 nyarától erősíti az előző idényben BL-döntőt játszó gárdát.

A német SG Flensburg-Handewitt 27 éves beállója, Simon Hald 2023 nyarán hazatér, s a dán férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Aalborgnál folytatja a pályafutását.

51. perc Björnsen és Lauge betöréses gólpárharca után sem változik a különbség.

50. perc Marguc ballal a jobb felsőbe húzza a labdát! 29–23.

49. perc Marguc ballal a bal felsőbe pattintja a labdát! Sandell csodás átlövésgóllal jelentkezik, Laugét feldöntik, hetes.

49. perc Nielsen fellöki Nenadicsot, két perc és hetes.

48. perc Larssen lövését kivédi Corrales, de a labda megtalálja a dánt, aki jobbal most a jobb felsőbe talál hatról. 27–22.

47. perc Siposnak két perc, és hetes is, Larssent lökte. Jogos ítéletek.



46. perc Claar keze
most elsül, jobbal nyolcról a jobb felsőbe lő egyenesen. Jahja átlövésből válaszol ismét!

45. perc Björnsen elkapkodott lövése becsorog Corralesről. De Jahja is szerencsés gólt dob, kapussorsok.

45. perc Larssen szép átlövésére Mahé gyönyörű átlövésgóllal válaszol! 25–19!

A választék itt BL-aranyos szintű…

„Cupara nehezen viselte, hogy háttérbe szorult, de azokból a percekből is próbálta kihozni a maximumot, amelyek a pályán neki jutottak. Aztán változott a helyzet, ráadásul Corralest kisebb sérülés hátráltatja, ezért most neki kell erősnek lennie. Amúgy olyanok, mint két jó testvér, kedvelik és segítik egymást.”

Hozzátette, szerinte Cupara nehezen viselte, hogy a Bajnokok Ligájában háttérbe szorult Rodrigo Corrales mögött.

„Valószínűleg top 10-es kapus, de ez a lista nincs kőbe vésve, ahogy a jó forma sem. Egy kapuvédő sincs fából, a jó napokat kevésbé jók követik, csak arra kell vigyázni, hogy utóbbiak ne vezessenek gödörbe. Két kezemen sem tudom megszámolni, hogy hány kiváló kapus szerepel a Bajnokok Ligájában. Elég példaképpen Niklas Landin, Gonzalo Pérez de Vargas, Andreas Wolff, Andreas Palicka, Vincent Gérard, Rodrigo Corrales és Vladimir Cupara nevét említeni, de velük is előfordul, hogy le kell cseréni őket. A mi két kapusunk sem jár mindig a csúcson, legutóbb, a Balatonfüred elleni mérkőzésünk alatt például mind a ketten lefagytak, mondtam is nekik, hogy ebből a halvány teljesítményből nekem egy is bőven elég volt mutatóba” – mondta el az SzPress Hírszolgálatnak a spanyol színekben világbajnok Sterbik, aki két ízben, 2001 és 2004, valamint 2018 és 2020 között erősítette a Veszprémet játékosként.

43. perc Claar cunderezéséből későn jön ki a dauer, Nenadics elfut, gólt dob, majd Corrales bemutatja mai legnagyobb bravúrját!

42. perc Jahja góljába belesípolnak, Mahé köszöni szépen, nyolcról bombagólt lő, szemmel sznte láthatatlan közbelövésből. 23–18, ez már alapnak jó lenne…

41. perc Némi veszekedés a kispadok előtt, hosszas támadás végén a bal sarok mellé lő Christensen.

5256 néző a stadionban.

39. perc Dán időkérés.

39. perc Mahé átlövése mesés, nem volt még ekkora különbség, Möllgard átlövését fogja Corrales. 22–18, de Marguc ziccert ront.

38. perc Jó védekezés, és Corrales elérte a Sandell-átlövést a bal alsó előtt.

37. perc Manaszkov! Mahé a háta mögött balra passzol, a szélső középre ugrik, és jobbal a kapus dereka mellett a rövid sarokba lő!

37. perc Claar a földről eredményes, a 85. gólja a BL mostani kiírásában.

35. perc Nenadics fifikás passza után Sandell eldönti Blagotinseket, Marguc ballal a bal alsóba lövi a hetest.

34. perc Pálmarsson a bal sarok mellé lő felugrásból, örül a hazai közönség. Most tombol, Jahja átlövésből a jobb sarokba lő két ember közé beugorva, kissé jobbról, hétről. 19–17!

33. perc Manaszkov balról jobbal hatról a léc alá lőne, de figyel a kapus. Aggefors 35 százalékos hatékonysággal véd.

32. perc Manaszkov felépül, fél év után ismét a pályán. Jakobssen odacsap Lauge hátára, két perc ez is!

32. perc Blagotinseknek két perc lerántásért, jogosnak tűnik.

31. perc Sandell és Jahja gólváltásával.

31. PERC FOLYTATJUK!

#MOTW time is hug time @telekomveszprem#AalborgHåndbold#ehfclpic.twitter.com/Exy030V94E


Eurohandball.com
Eurohandball.com



A dánok egyébként 2010-ben indultak először a Bajnokok Ligájában, sokáig nem jutottak a csoportkörnél és a nyolcaddöntőnél tovább, kivéve egy évvel ezelőtt, amikor a PSG legyőzésével váratlanul a döntőig meneteltek, ott azonban nagyon kikaptak a Barcától (36–23), ekkora vereséget 1989 óta nem szenvedett senki az elitsorozat döntőjében.

A Telekom Veszprém eddig négyszer találkozott az Aalborggal, mindkét csapat nyert és veszített már idegenben és hazai pályán egyaránt. A párbajuk nem nyúlik vissza túl régre (az Aalborgot csak 2000-ben alapították), 2017 novemberében hat góllal a magyar együttes, hárommal a dán nyert hazai pályán, hogy aztán 2020 novemberében egy hét leforgása alatt minkét gárda idegenben szerezze meg a három pontot.

30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

30. perc Hűha, Nenadics lövése pontatlan, Björnsen elszalad, be is dobja, de szerencsére néhány tizedmásodperccel a sípszó után.

30. perc Björnsen ismét meglepi Corralest, akinek csak 4 védése volt ma. 17–16!


29. perc
A jó védekezés után Marguc a kapussal áll szemben csak, bent is van!

28. perc Ez a Maqueda-passz megtalálja Nilssont, aki nem hibáz most sem: 16–15! Öt lövés, négy gól.

27. perc Claar lubickol a nyílt hazai védekezésben, a bal alsóba lő nyolcról Maqueda mellett. Aki eladja aztán, Sandell a hatosig roboghat. Egyenlő…

26. perc Möllgard betörésből eredményes, majd odaszól a hazai drukkereknek. Nilsson a labdával foglalkozik, s de jól teszi, a bevetődése szokás szerint remek. 15–13!

25. perc Maqueda labdát szerez, Nenadics tízről (!) estében elszórja...


25. perc Aki véd is egy nagyot Lauge ziccerénél, előtte a jobb szélről eredményes volt Claar.

24. perc Strlek a bal szélről jobbal a kapus keze között a léc alá lő, kapuscsere. Gade le, Aggefors be.

23. perc Sandell mester első átlövésgólja. Nem hiányzott: 13–11!

22. perc Blagotinsek jól védekezik, Nenadics elszórja, Blagotinsek és Maqueda blokkolja testtel Möllgard átlövését. De már egyenlő.

20. perc Szerencsés védekezés után Nenadics a léc alá küldi hatról Maqueda átadását. 13–10!

19. perc Nenadics betörés után jobbal a jobb alsóba lő, közben kap egy rejtői pofont Jakobsentől. Két perc neki is!

19. perc Claar kiáll Blagotinsek ellökése miatt, de hetes nincs.

19. perc Antonsen egyedül marad a hatos előtt, Corrales lába között eredményes. Magyar időkérés.


18. perc Nilsson ziccert ront, majd a vonalról talál be, pech.

17. perc
Claar ezt már bedobja, az átlövés Blagotinsekről megy a bal alsóba...

16. perc Larsen gólja sem csúnya, neki meg Pálmarsson adott gólpasszt a háta mögött. 11–8!

Ez a Veszprém 27. BL-idénye és a 20. negyeddöntője, az Aalborgnak 7/2. Tavaly a Flensburg búcsúztatta őt ebben a szakaszban.

15. perc Nenadics zseniális passza ismét megtalálja a vonal előtt Nilssont, aki bevetődve jobbal a bal alsóba lő. Gólpassz a háta mögött! Dán időkérés.

15. perc Alakul, Nenadics megtalálja a beállóban Nilssont, aki beugrásból nem rontja el a ziccert. Corrales bal lábbal kirúgja Claar ravasz közbelövését.


13. perc Nilsson keményen védekezik, Antonsen meg a vonalra lép birkózás közben. Jahjára nem lépnek ki, Nilsson elzárása jó, Jahja meg ballal felugrásból a bal alsóba lő. Gade jobbra el. 9–7, az első kétgólos előny.

12. perc Lauge kiáll, megtépte a jobbszélsőt, két perc.

11. perc Lauge nagy formában, Mahé is kezd belejönni, előbbi "feladását" a levegőben elkapja, aztán a zenitről a jobb felsőbe dobja középről, hét méterről.

Bartholdot ápolják, rosszul esett a bevetődése után.

10. perc Barthold és Lauge gólváltása betörésből, Strlek üresen marad a bal szélen, szép cunderrel sokkolja Gadét. Barthold lesérül, Jahja rosszul védekezik, Larsen ezt ki is használja, 7–7!

9. perc Jobbal a léc alá csavar Lassen, Corrales majdnem elérte, de csak majdnem.

8. perc Sipos jól védekezik, de Blagotinsek lerántja Sandellt. Sárga lap is, hetes is.

7. perc Björnsen a kapufa segítségével eredményes átlövés után... Mahé beugrásból meg a kapus segítségével. Mahé aztán ziccert ront, de Strleké a kipattanó, ziccerből a léc alá pattint. 5–4!

6. perc Jahja csele rossz, Nielsen ismét elfut a jobb szélen, ezt már nem rontja el. Jahja keresztpassza nagyon jó, Marguc szélről ballal a kapu közepébe lő, 3–3!

4. perc Pálmarsson meglepi Corralest, Jahja elrontja a támadást. J. Nielsen ellen jól védekeznek, Laugét blokkolják, majd Mahé ment ziccerben a vonal és Möllgard előtt. Bakihalmok.

3. perc Lauge hatalmas gólt dob jobbal a bal felsőbe nyolcról. Ez igen! 2–1!

2. perc Corrales fogja J. Nielsen ziccerét, de a dánoké a kipattanó.

2. perc Nilssont leterítik, Marguc a jobb alsóba dobja a hetest.

1. perc Mahé hétről a kapusba lő, a beálló J. Nielsen a másik hatosig kocoghat egyedül, megoldja. 0–1!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fekete mezben és fekete nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

Lendületben vagyunk a kupasikert és a szegedi győzelmet követően, jó a hangulat. Pokoli erős csapat az Aalborg, amely olyan riválisokat utasított maga mögé a csoportkörben, mint a Kiel, a Montpellier vagy a Szeged. Kiváló kézilabdát játszik, fegyelmezett és bivalyerős. Ugyanakkor hazai pályán, telt ház előtt nem adhatunk neki esélyt a gyors lerohanásokra, és legfőképpen mentálisan kell erősnek lennünk mindkét meccsen, ha be akarunk jutni a négyes döntőbe. Az első mérkőzésen valószínűleg még nem dől el semmi, de szerintem az a csapat megy majd tovább, amelyik mentálisan jobban bírja a gyűrődést. PETAR NENADICS a mérkőzés előtt.


Az idei Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprémnek egyébként ez a 27. BL-évadja, abból huszadszorra jutott el a negyeddöntőig, míg az Aalborg hetedszer indul a legerősebb európai kupasorozatban, és másodszor jutott a legjobb nyolc közé.

„Tavaly karácsony óta egyre jobban játszottunk, és ezúttal is nyugodtnak és magabiztosnak kell maradnunk, mert ha hibázni és kapkodni kezdünk, villámgyorsan ránk jönnek – fogalmazott Lauge. – Nehéz meghatározni, mekkora előny lenne elég a visszavágóra, ezért csak azt mondom, nyerjük meg a hazai összecsapást, de tény: minden egyes gól számítani fog, és minél kevesebb góllal nyerünk itthon, annál nehezebb lesz a visszavágó.”


A játékos szerint jó formában van Momir Ilics csapata, az Aalborg ellen leginkább arra lesz szükség, hogy működjön mindaz, ami az elmúlt időszakban az erőssége volt a együttesnek. A gyors indulások Lauge szerint eddig a legnagyobb fegyverük az idén, és ha összeáll, a védelem is ütős tud lenni – kérdés, összeáll-e. Döntő fontosságú lehet, hogy a klub két kapusa, Rodrigo Corrales és Vladimir Cupara egyaránt remekül véd, az elmúlt hónapban kis túlzással teljesen mindegy volt, éppen melyikük állt a kapuban, mert vagy mindketten, de legalább az egyikük világklasszis teljesítményt nyújtott – nemcsak sok lövés akadt el bennük, de remek százalékkal hárították is őket.


„A dánoknál nagyon erős a közösség, a játékosok régóta ismerik egymást, és hiába vannak olyan sztárjaik, mint Pálmarsson vagy a svéd beálló, Jesper Nielsen, náluk mindig a csapat az első. Ezek a srácok mindig egymásért játszanak” – mondta a Nemzeti Sportnak Rasmus Lauge, a Telekom Veszprém dán irányítója, balátlövője a két csapat csütörtöki BL-találkozója előtt, amelyen a párbaj tétje már a final fourba jutás.

De hogy a jelennél maradjunk, az Aalborg most is kifejezetten erős lövőposztokon, mindkét oldalon friss Európa-bajnok játékosokkal, akik a csapaton belül a legtöbb gólt szerezték a mostani BL-idényben. A bal oldalon a svéd Felix Claar 81 találattal az egész sorozat góllövőlistáját is vezeti, jobb oldalon pedig honfitársa, Lukas Sandell 65 gólt szerzett eddig, ami mutatja, hogy jó kezekben van a poszt még akkor is, ha Martin Larsen sérülése miatt egyedül kell ellátnia a feladatokat Sandellnek. Rájuk mindenképpen kiemelten kell figyelni.

Ezzel az igazolással a dánok több szintet is léptek felfelé, és lelkes kiscsapatból nemcsak erős középcsapattá, de egyenesen BL-döntős alakulattá váltak. És a fejlődésnek egész biztosan nincsen itt vége, hiszen az elkövetkező években további világklasszisok érkeznek hozzájuk, jövőre például Mikkel Hansen, egy évadra rá pedig a kapus Niklas Landin. Velük kiegészülve papíron szinte bérelt helye lesz az Aalborgnak a kölni négyes döntőben.

Óriásit lépett előre az Aalborg férfi kézilabdacsapata azzal, hogy tavaly megszerezte a világ egyik legjobb balátlövőjét, a Barcától távozó izlandi Aron Pálmarssont, aki egyébként Veszprémben is eltöltött két felejthető évet 2015 és 2017 között.

Hazai pályán kezdi a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, dán játékosa, Rasmus Lauge szerint minél kevesebb góllal győzik le itthon az Aalborgot, annál nehezebb lesz a jövő heti visszavágó.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VESZPRÉM–AALBORG MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik