Férfi kézi: BL-győzelem? Talán majd a Szegeddel – Mikler

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 10:19
null
Miklernek még mindig fáj a BL-döntő elbukása, de ismét final fourba akar jutni, ezúttal azonban már a Szegeddel (Fotó: AFP)
Mikler Roland a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának régi-új kapusa a szegedma.hu-nak adott interjújában beszélt az elvesztett BL-döntőről, Veszprémből való átigazolásáról, valamint arról, milyen motivációi vannak a következő idényben.

 

Már tavaly decemberben biztossá vált, hogy Mikler Roland visszatér a Mol-Pick Szegedhez, ennek tudatában játszott az elmúlt hónapokban a legnagyobb rivális Veszprémben. Mikler elárulta, nem volt egyszerű kizárni az átigazolással kapcsolatos tényezőket, de mindent megtett azért, hogy csak a kézilabdára koncentráljon.

„Igyekeztem csak a játékra koncentrálni és nem arra, hogy mi lesz a jövőben. Megpróbáltam kizárni a búcsúzást, a költözést és a csapatváltást is, és úgy érzem, sikerült is megtennem. Onnantól, hogy lefújták az utolsó meccsünket, maximálisan előtörtek belőlem ezek a dolgok, de addig, pályán nem ezzel foglalkoztam” – mondta a kapus a szegedma.hu-nak.

A 34 éves kézilabdázó szerint az elbukott finálé után több hét kell ahhoz, hogy feldolgozzák a játékosok a vereséget. Mikler számára fontos lett volna ez a siker, mivel BL-győzelemmel búcsúzhatott volna, így maradt benne egy kis hiányérzet.

„Szépen lassan ülepszenek le a történtek, kell néhány nap vagy akár néhány hét is, hogy odarakjuk magunkba ezt az egészet ahova való. Úgy azért sokkal jobban fáj a dolog, ha belegondolok, hogy ez a harmadik BL-döntő, amit nem sikerült megnyernünk. Aki eljut egy BL-döntőbe és ott nem sikerül nyernie, az természetesen csalódott. Bennem is van egy pici hiányérzet a Veszprémben töltött öt év után, hogy az a pont nem került fel az i betűre. De talán majd Szegeden” – folytatta Mikler.

Mikler legfőbb motivációja, hogy jövőre a Szegeddel is bejusson a final fourba, ahol szívesen találkozna egykori csapattársaival.

„Viccelődtem is a veszprémi csapattársaimmal, hogy remélem, jövőre találkozunk majd Kölnben a final fourban. Azt gondolom, hogy a magyar kézilabdának is ez lenne a legfontosabb, hogy mindkét csapat eljusson oda. Nyilván a Szeged szempontjából különösen fontos ez, mert az lenne az első” – mondta a rutinos játékos.

Nem mindennapi dolog, hogy valaki a két legnagyobb riválisnál legyen közönségkedvenc, Miklerrel azonban mégis ez a helyzet.

„Egyedülálló eset, valóban, de nem érzem, hogy ez hátráltatna az életemben vagy a pályafutásomban. Inkább pluszt ad hozzá. Furcsa volt, amikor Veszprémbe igazoltam, hogy a Szeged ellen kell küzdeni. Azóta a szegedi csapat kicserélődött, Balogh Zsolt volt az utolsó, akivel együtt játszottam, így azért már más volt a végén ellenük készülni. De most, hogy visszaigazolok, tényleg nagyon furcsa lesz, hogy Veszprémben szinte a teljes csapat megmarad és ellenük kell majd játszanom. Gondolkodtam is, hogy el kell kezdenem például Lékai Mátét videózni. Szokatlan lesz, de az a dolgom, hogy minél jobban felkészüljek belőlük és a legjobbat tudjam nyújtani ellenük” – tette hozzá Mikler Roland.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik