Férfi kézi BL: szorult helyzetből jutott a négy közé a HSV

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.28. 20:14
A Flensburg férfi kézilabdacsapata ugyan ledolgozta a hátrányát a Hamburg elleni BL-elődöntő visszavágóján, a hajrában mégis a HSV-nek jött ki a lépés, így veresége ellenére a hazai csapat jutott tovább a kölni Final Fourba. A Kielce a Metalurg Szkopje kiütése után története első négy közé jutását ünnepelhette.

HAMBURG–FLENSBURG HAMBURG–FLENSBURG

A hatgólos idegenbeli diadal tudatában a HSV nyugodtan készülhetett a hazai visszavágóra, az első meccs eredménye mégis mintha inkább a Flensburg játékára hatott volna pozitívabban: a vendégek az esélytelenek nyugalmával masszív védekezéssel kezdtek, és nem engedték ellépni ellenfelüket.

Holger Glandorf jól kezdett a vendégeknél, míg a hazaiaknál az első félidőben nem volt olyan játékos, aki folyamatosan eredményesen tudott volna veszélyt jelenteni a kapura. A félidő közepén, 8–8-nál „beragadt” az eredmény, kilenc percig egyik oldalon sem volt gólt, a kapusok remekeltek – különösen Johannes Bitter mutatott be nagy bravúrokat –, és mindkét oldalon sok volt a bizonytalanság a felállt fal elleni támadásban.

Egy gyors indítás végén Anders Eggert törte meg a gólcsöndet, ez pedig lendületet adott a Flensburgnak, amely a félidő végére három gólt ledolgozott hátrányából (kellett ehhez Petar Djordjics időn túli szabaddobásból szerzett gólja is). 10–13

A Flensburg hatalmas lendülettel jött ki a második félidőre, játékosai láthatóan elhitték, hogy lehet keresnivalójuk – ehhez persze jó alapot adott, hogy néhány hete a kupa elődöntőjében hosszabbítás után nyertek már Hamburgban. Néhány perc kellett csak hozzá, és újra teljesen nyílt lett a továbbjutásért vívott csata (11–16, 14–19).

A HSV ötperces gólcsendjét Igor Vori törte meg, ennek ellenére Mattias Andersson továbbra is parádésan védett (a svéd kapus végül 43 %-os védési hatékonysággal zárt!), a Flensburg pedig ledolgozta a hátrányát, sőt kilenc perccel a meccs vége előtt vezetett héttel. Nem kézimeccsről lett volna szó azonban, ha ezzel vége van az izgalmaknak: a HSV Hans Lindberg vezetésével három perc alatt három gólt szerzett, így az utolsó öt perc előtt máris a hazaiak voltak kedvezőbb helyzetben.

Ljubomir Vranjes időt kért, ám a Flensburgnak már kapkodnia kellett támadásban, Johannes Bitter és a fal pedig a helyén volt az utolsó percekben: a Hamburg ugyan kikapott két góllal (23–25), de továbbjutott.

KIELCE–METALURG SZKOPJE

Az első játékrészben még tartani tudta magát a horvát Lino Cervar irányította macedón együttes, bár kevés gólja és az ehhez képest nagy hátránya (12–8) nem sok biztatót ígért az első meccsen összeszedett kétgólos hátrány ledolgozása szempontjából a folytatásra.

Renato Vugrinecék a második félidő közepéig bírták erővel a rendkívül keményen védekező, de a lerohanásokban hatékonyabb hazaiak ellen. Ahogy aztán elúszott a továbbjutás reménye, teljesen megadta magát a Metalurg, a Kielce egyre több gyors támadást vezetett és könnyű gólt szerzett, amelynek hatására még Lino Cervar arcára is kiült az elkeseredéssel vegyes reménytelenség.

Elképesztő fesztiválhangulatot teremtett a lengyel publikum, amely ráadásul 22–12-nél már rá is számolhatott az ellenfélre. A Kielce végül 11 góllal nyert (26–15), és a klubtörténet legnagyobb sikerét ünnepelte.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Hamburg (német)–Flensburg (német) 23–25 (10–13)
Gólszerzők: Lindberg 6, M. Lijewski, Vori 4-4, Duvnjak 3, Hens, Kraus 2-2, Lackovic, A. Nilsson, ill. Eggert Jensen 6, Weinhold 5, Glandorf 4, Djordjics, Svan Hansen 3-3, Von Gruchalla 2, Átlason, Kaufmann
Továbbjutott: a Hamburg, 55–51-es összesítéssel

Vive Targi Kielce (lengyel)–Metalurg Szkopje (macedón) 26–15 (12–8)
Gólszerzők: M. Jurecki 8, Cupic 5, Buntic 3, K. Lijewski, Rosinski, Tkaczyk 2-2, Oláfsson, R. Sztojkovics, Strlek, Zorman, ill. Mojszovszki, Vugrinec 4-4, Georgievszki 3, Dimovszki 2, Korazija, Rakcsevics
Továbbjutott: a Kielce, 53–40-es összesítéssel

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
MKB VESZPRÉM–THW Kiel (német) 28–29
(14–12)
Tj: a Kiel, 61–59-es összesítéssel

Barcelona (spanyol)–Atlético Madrid (spanyol) 32–24 (15–9)
Tj: a Barcelona, 52–49-es összesítéssel

Az elődöntő sorsolását csütörtökön 11 órakor tartják Kölnben. A Final Fourt a június 1–2-i hétvégén rendezik szintén Kölnben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik