A Kielce még nagy falat volt a Szegednek a BL-ben

Vágólapra másolva!
2022.12.07. 18:40
Az egyre jobb formában játszó Pick Szeged hazai pályán háromgólos vereséget (28–31) szenvedett a BL-győzelmet megcélzó Kielce ellen. A lengyel csapat taktikusan játszva végig tartotta előnyét a többet hibázó, de semmiképpen sem alárendelt szerepet mutató hazaiak ellen.
Bánhidi Bence négy gólig jutott (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Bánhidi Bence négy gólig jutott (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!


FÉRFI
KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 9. FORDULÓ
B-CSOPORT
OTP BANK-PICK SZEGED–LOMZA KIELCE (lengyel) 28–31 (13–16)
Szeged,
6500 néző. V: Erdogan, Özdeniz (törökök)
SZEGED: Alilovic – BOMBAC 6, Tönessen, Mackovsek, Bánhidi 3, Bodó 2, Frimmel 1 (1). Csere: Sostaric 1, Gaber 2, Szita 1, GARCIANDIA 4, MARTINS 5, B. Radivojevics, Blonz 3 (2). Edző: Juan Carlos Pastor
KIELCE: A. Wolff – MORYTO 8 (4), Remili 2, KARACIC 3, TOURNAT 5, Sicko 2, NAHI 5. Csere: Kornecki (kapus), Gebala, A. Dujshebaev, Karalek 2, D. Dujshebaev 2, Sánchez-Migallón, Thrastarson 2. Edző: Talant Dujsebajev
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 7. p.: 2–6. 11. p.: 5–7. 18. p.: 8–12. 22. p.: 9–13. 26. p.: 13–13. 28. p.: 13–15. 33. p.: 14–17. 39. p.: 17–20. 45. p.: 19–23. 51. p.: 21–26. 55. p.: 23–28
Kiállítások: 1, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Juan Carlos Pastor:
– Nem lehetek elégedett, mert nem tudtuk megoldani a beállók körüli védekezést, azon kívül támadásban sokat hibáztunk, hétmétereseket hagytunk ki. Az év hátralévő két bajnoki és egy Bajnokok Ligája mérkőzésen szeretnénk helytállni, jó eredménnyel befejezni a 2022-es esztendőt.
Talant Dujsebajev: – Mindig nagy élmény a világ egyik legjobb edzője ellen meccselni, aki sokat tett a sportágunkért. Fontos győzelmet arattunk, Európa egyik legszebb arénájában, az utóbbi hetekben formába lendült Szeged ellen.

ÖSSZEFOGLALÓ

Először találkozott igazán erős ellenféllel az OTP Bank-Pick Szeged azóta, hogy kezd magára találni a Bajnokok Ligájában, és a legutóbbi négy csoportmeccséből hármat megnyert, a szlovén RK Celje ellen kétszer is győzni tudott, és az Elverumnál is jobbnak bizonyult hazai pályán – ugyanakkor mindkét ellenfél ellen elvárás volt a két pont megszerzése. A Lomza Industria Kielce ellen azonban nem lehetett az, a lengyel együttestől az lenne váratlan, ha nem jutna be a sorozat kölni négyes döntőjébe, jelenleg a mezőny egyik legerősebb csapatának számít.


Hamar lépéselőnybe is került, miután remekül védekezte le a hazaiak támadásait, a labdaszerzések után pedig már indult is a lengyel jobbszélső, Arkadiusz Moryto, aki öt lövésből öt gólt szerzett az első harminc percben. A vendégek felállt fal ellen remekül játszották meg mindkét beállót, akik hatékonysága szöges ellentétben állt egymással, a szünetig a francia Nicolas Tournat háromszor talált be Mirko Alilovic kapujába, akiben ugyanakkor Arcjom Karaljok három tiszta ziccere is elakadt.

A lengyelek izlandi irányítója, Haukur Thrastarson megsérült egy ütközésnél, percekig ápolni kellett, és csak segítséggel tudott lebicegni a pályáról. A Szeged előtt felcsillant a remény, amikor a félidő hajrájában Dean Bombac gondolt egyet, betört középen, góljával pedig kiegyenlített a hazai gárda, de az utolsó percekben nem tudott élni ezzel a lehetőséggel, és a vendégek visszaállították a háromgólos különbséget, miután támadásban hatékonyabbak voltak, kapusuk, Andreas Wolff pedig több mint negyven százalékkal védett.

A második félidőben nem sok minden változott, a Kielce előnye nem volt nagy, de éppen megnyugtató, és ha a többet hibázó Szeged feljött volna, a lengyelek gyorsan visszaállították a különbséget. Jó példa volt erre, amikor Imanol Graciandía indulhatott egy labdaszerzés után, de el sem jutott ziccerig, mert mire az ellenfél kapujához ért volna, a visszafutó védők utolérték, és nemes egyszerűséggel visszavették tőle a labdát, vagy Miguel Martins addig cselezett, míg leejtette a labdát a vendégek kapusa elé.


Azért a vendégedző, Talant Dujsebajev szokásos, indokolatlanul reklamáló egyszemélyes előadása sem maradt el, amire egyébként semmi szükség sem volt, csapata úgy nyert 31–28-ra Szegeden, hogy csak annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez kellett. A jövő héten Juan Carlos Pastor együttese Norvégiába, Elverumba utazik, ahol nyernie kell a téli szünet előtti utolsó BL-csoportmeccsen.

További eredmény: RK Celje (szlovén)–Elverum (norvég) 29–26 (15–13)

AZ ÁLLÁS
1. Kielce (lengyel)981303–277+2616
2. Barcelona (spanyol)871280–232+4815
3. Nantes (francia)862281–248+3312
4. Aalborg Handbold (dán)8314267–261+67
5. THW Kiel (német)8224263–2630 6
6. PICK SZEGED936276–291–156
7. Celje (szlovén)927267–307–404
8. Elverum Handball (norvég)918250–308–582

PERCRŐL PERCRE

Fotó: EHF
Fotó: EHF

60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!


60. perc Karacsics lövése Alilovicé, de Karaljoké a lecsorgó. Ennyi. Gaber hatról a kapusba lő, Karaljok meg távolról az üres kapu fölé.

60. perc Dujsebajev utolsó mai időkérése, 40 másodperccel a vége előtt.

60. perc Szita eredményes a bal szélről, Remilit blokkolták előtte.

58. perc Remili a jobb sarok mellé lő, az egyik spori megadja...A másik visszavonja. Gaber átejti a kapust Bombac pattintott passza után, a szó szoros értelmében.

57. perc D. Duyshebaev is beleszól a mérkőzésbe, az első gólja ma. Laza átlövés nyolcról. Martins a szaggatottról a földről talál jobbal a bal sarokba.

56. perc Karaljok dob jobbal a bal alsóba egy ziccert beállóból, A. Duyshebaev passza után. Bombac hosszú idő után eredményes, betörésből, a hatosról beugorva.

24–29!

55. perc Lengyel időkérés.

55. perc Moryto
keze most sem remeg meg. Garciandía kissé jobbról felugrásból irgalmatlan nagy gólt lő.

54. perc Sostaric kiáll két percre, és hetesK aracsics ellökéséért.

54. perc Két hetes egy percen belül, Blonz bedobja az elsőt jobbal, és a másodikat is. 23–27!

52. perc Elveszni látszik a meccs, a bal szélről dob szép gólt Nahi, majd üres kapura lőhet a hatos elől Sicko. Moryto is betalál.

49. perc Sicko lövése rossz, volt pici lökés is.

47. perc A. Duyshebaev lövése a bal oldali kapufán csattan, Martins tartja a lépést a lengyelekkel, ismét gólt szerez a szaggatottról egyet lépve, minimális felugrással.

46. perc Garciandía elejti a hatos előtt a labdát, Nahi ismét eredményes, Martins javít betörés után. 20–24!

45. perc Szegedi időkérés.

43. perc Két jó sánc után Remili átlövése gól. Bodóé meg a kapusé. Nahi szerez gyors gólt, baj van. 19–23

42. perc Bombacnál fantombelemenést fújnak... 19–21

41. perc Dujsebajev-reklamáció és magánszám, sárga lap... és a labda a Szegedé.

41. perc Garciandía ad egy gólpasszt Morytónak, szerencsére Blonz a bal szélről jobbal a túlsó alsóba lő.

40. perc Remili lövését eléri a jobb sarok előtt Alilovic, Tournat reklamál, és nem is hiába! Két perc.

38. perc Alilovic Tournat-ziccert véd, belmenés Bodónál, majd Tournat és Bánhidi gólváltása.

37. perc Kiváló szegedi védekezés után ötlettelen támadás... Bodó átlövése Wolffé.

35. perc Karacsics szólózik egyet. 16–19! Bodó passza üresen találja Bánhidit a hatos előtt, jobbal a bal felsőbe!

35. perc Karacsics lövése nem jó, Bombac ziccere hibátlan, és hetes, mert hátba verte őt Sánchez.

34. perc Kapus nélkül a lengyelek, Karacsics újabb pimasz passza után Tournat egyedül marad a hatoson. Bombac újabb átlövése is jó!

33. perc Belefújnak Bánhidi góljába, Bombac megmérgesedik, nagy gólt dob a léc alá betörés után 14–17!

32. perc Remili fejen csapja Bombacot, két perc.

31. perc Egy rossz Bodó- és egy jó Tournat-lövéssel.

31. PERC FOLYTATJUK!

Fotó: EHF
Fotó: EHF


30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!


29. perc A. Dujshebaev a vonalra lép, kellett... de még jobban kellene... nem, nem erre a rossz Bombac-passzra gondoltunk. Nahi a hatosig gyalogol, köszöni szépen, Garciandía átlövése a kapusé, de Sicko nyolcméteres bombája is!

29. perc A bal szélre kikeveredő Szita közeli lövését eléri Wolff.

28. perc Villámléptű lengyel attak, Sicko-betöréssel a végén.

28. perc Bánhidi ziccerben. Hátba csűrik, hetes ez is. Radivojevics ballal nagyon elvéti a jobb felsőt!


27. perc A. Dujshebaev pörgetős csodapassza után Tournat bevetődik, véd a kapus, de lökött Gaber. Hetes. Moryto. Kitalálták.

26. perc Alilovic kirúgja a jobb alsó elől A. Dujshebaev ziccerét! Bombac meg egy türelmes támadás végén a szaggatottról jobbal a bal felsőbe lő! EGYENLŐ!

25. perc Alilovoc újabb bravúrja. Karaljok második ziccerét fogja! Kontra, Garciandía kissé jobbról ballal most a jobb felsőbe lő. 12–13!


25. perc Időt kér Dujsebajev mester.

24. perc Sicko távolija a lécen csattan, Martins a bal szélről eredményes. Bravúr Alilovicnál, Martins ismét bevetődik a hatosról, így kell ezt csinálni! 11–13!

23. perc Alilovic végre véd egyet, gyors támadás, Garciandía kissé jobbról a rövid felsőbe lő. Thrastarson rosszul esik, kiment a bokája. Ápolás a pályán, komoly sérülés.

22. perc D. Dujshebaev és Thrastarson is eredményes, Martins, a kapust fejen találó Garciandía és Bombac lövése is rossz...

21. perc ... a bal oldali kapufa tövére lő!

20. perc Bombac passzával Bánhidi kiharcol egy hetest, Frimmel jobbal...

18. perc Alilovicot meglepi a semmiből estében a bal oldalról Thrastarson.

17. perc Szegedi sorcsere, Garciandía ostorcsapásszerű lövése a bal alsóban! A szaggatottról ugrott fel, nem rossz bemutatkozás.

17. perc Karaljokot lebirkózza Gaber... hetes lebirkózásért, Moryto dr. ismét rendel a 7-es teremben.... 6–11!

15. perc Tönnesen átlövése Wolffé. Remili irgalmatlan nagy gólt hajít kilencről, Tönnesen kiszolgálja a beálló, Gabert.

13. perc
Kiváló védekezés Bombactól, Sostaric a hatosig szállhat, és nem is hibázik: ballal a bal felsőbe lő. Tournat keze is elsül, Nahi pazar emelése után beállóból dob gólt a bal sarokba. 6–9

12. perc Karacsics első villanása, szép átlövés.

11. perc Bombac passzol elé, Bánhidi bevetődik, de véd a kapus, Moryto a másik hatosig szalad. Bombac zseniális lövőcsel után válaszol! 5–7!

10. perc Tönnesen mester védekezik, két ellenfél a földön, csak sárga lap.

9. perc Tournat ziccerben, de a kapu mellé lő, Tönnesen okos passzát Bánhidi a hatosról, kissé balról jobbal a bal felsőbe lövi. 4–6!

8. perc Sickót sáncolja Tönnesen szépen.

8. perc Bombac kiharcol egy hetest, Frimmel három rossz dobás után jobbal a bal sarokba lő.

7. perc Hazai időkérés máris.

7. perc Szétesett a Szeged, két kihagyott ziccer, Toutnat beállóból, Nahi ziccerből szerez gólt. 2–6!

5. perc Bodó átlövése nem az igazi, Corrales véd egyet, Frimmel ziccerezik... kapufa!

5. perc Lengyel hetes, jogos, Moryto ballal a bal felsőbe lő.

4. perc Bodó azonnal válaszok betörésből.

3. perc Elfogy a támadóidő, majd Bánhidi eladja, Moryto végigfut a pályán. 2–2!

2. perc Nincs sok tapogatózás, Bodó lő két gólt, Tournat is eredményes.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sötétkék-világoskék mezben és sötétkék nadrágban, a vendégek sárga-kék mezben és kék nadrágan.


„A Kielcének bombaerős a kerete, minden poszton két klasszisa van, de nem verhetetlen – mondta Bánhidi Bence. – Úgy edzünk napok óta, hogy sikerüljön megszerezni a két pontot. Az elmúlt hetek győzelmeinek köszönhetően kiváló a hangulat a csapatban, sokat lendített rajtunk a Celje elleni két siker. Persze a szlovén bajnok nem olyan erős, mint szerdai ellenfelünk, de az akkori játékra, a magabiztos győzelemre mindenképpen építhetünk.”

A HÉT MÉRKŐZÉSE KÖVETKEZIK. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kiemeltként kezeli az OTP Bank-Pick Szeged szerdai, Lomza Kielce elleni mérkőzését, amely a Tisza-partiak utóbbi néhány hétben mutatott játékának és formájának ismeretében nem meglepő. A lengyel csapat ellen egyáltalán nem számíthat könnyű találkozóra Juan Carlos Pastor együttese, hiszen a Kielce (a Wisla Plockkal együtt) veretlenül vezeti hazája bajnokságát, a BL-ben pedig mindössze egyszer, a második fordulóban kapott ki a címvédő Barcától. Bár a szegedieknek nincsenek jó emlékeik a november 3-i lengyel túráról, hiszen úgy kaptak ki hét góllal, hogy még a győzelem közelében sem jártak, ezúttal sokkal szorosabb mérkőzésre számítanak.

Az utóbbi hetek sikerein felbuzdulva vág neki az OTP Bank-Pick Szeged a szerdai, Kielce elleni összecsapásnak a Bajnokok Ligájában. Bánhidi Bence szerint, bár nem ők az esélyesek, a kmény védekezés döntő lehet a találkozón.

A Szeged sem nem várt sokat a teljesítéssel, Juan Carlos Pastor együttese, miután idegenben 36–28-ra legyőzte a Celjét a Bajnokok Ligájában, rendet rakott az öltözőben. A Csongrád-Csanád megyeiek kihívottjai között pedig szerepel aGyőri Audi ETO KC és az MTK is.

Japán mintára indított öltözőtakarítós kihívást a Misleny – a Pick Szeged már csatlakozott is.

„Céljaink eléréséhez, hogy a felnőttcsapatunk és a klub is tovább erősödjön, stabil gazdasági háttér kell, és ennek a megteremtésében eddig is kiemelt fontosságú volt az OTP Bank támogatása. Szeretnénk megköszönni, hogy további bizalmat szavaztak nekünk, és azért fogunk dolgozni, hogy az együttműködésünk most kezdődő, új szakaszában még több sikernek örülhessünk majd együtt. Tudom, hogy fontos a szurkolóinknak, így szeretném megnyugtatni őket afelől, hogy bár új néven folytatjuk a működésünket, a klub tradicionális értékei nem változnak, így a címerünk is változatlan marad” – mondta el a névváltoztatás kapcsán Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke.

„A kézilabda Magyarország egyik legsikeresebb sportága, Szeged pedig egy fontos fellegvára, amit az elmúlt időszakban elért sikerek is bizonyítanak. Büszkén támogattuk eddig is a klubot, és bízunk benne, hogy az együttműködés új szintre emelésével még jobban hozzá tudunk járulni a csapat sikereihez és ahhoz, hogy a szegedi kézilabdaklub utánpótlás-nevelési programja még több sportolni vágyó gyerekkel tudjon foglalkozni és még több tehetséges sportolót neveljen ki” – idézte a közlemény Nagy Zoltán Pétert, az OTP Bank marketing- és kommunikációs igazgatója.

A klub csütörtöki közleménye kiemeli, hogy az együttest már egy évtizede támogató hitelintézet névadó szponzorrá lépett elő.

A Szeged férfi kézilabdacsapata bejelentette, hogy a jövőben OTP Bank-Pick Szeged néven szerepel a hazai és nemzetközi versenysorozatokban.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SZEGED–KIELCE MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik