Férfi kézi BL: Reméljük, nem hat ki ránk hosszú távon ez a két vereség – Davis

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.12.29. 20:20
null
Csalódottan értékelt David Davis, a Veszprém vezetőedzője (Fotó:
Mint ismert, a Telekom Veszprém negyedik helyen zárt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényében, miután a keddi bronzmérkőzésen 31–26-os vereséget szenvedett a Paris Saint-Germain ellen. A meccs utáni nyilatkozatok során David Davis vezetőedző és a játékosok is csalódottan beszéltek a Kölnben nyújtott teljesítményről. 

„Nehéz ilyenkor bármi okosat mondani. Régóta csak egy cél lebegett a szemünk előtt, az, hogy elhódítsuk a BL-serleget, de ez nem sikerült. Önkritikát kell gyakorolnom, mert egyénileg ez volt az egyik legrosszabb tornám egész pályafutásom során, és nem lehet kifogásokat keresni. Ez az idény kaotikus volt, ahogy az egész 2020-as év is, de nem így akartuk befejezni” – mondta a Sport TV-nek az elvesztett bronzmérkőzés után Petar Nenadics, a Veszprém irányítója.

Az ötgólos vereséggel végződő bronzmeccsről David Davis, a magyar csapat vezetőedzője is elmondta a véleményét.

A játékosok próbálkoztak, mindent beleadtak, de ez sem volt elég. Egyszerűen túl fáradtak voltunk ahhoz, hogy megfelelő szinten teljesítsünk. Fejben is, de főleg testben. Nem nyújtottunk kiegyensúlyozott teljesítményt, így a céljainkat sem tudtuk elérni. Most jön egy hosszabb szünet a világbajnokság miatt, remélhetőleg nem hat ránk ki hosszú távon ez a két vereség, mert kemény tavasz vár a csapatra– mondta a Veszprém trénere.

„Jól kezdtük a meccset, de utána váltani tudtak a párizsiak, átvették a vezetést, mi pedig nem tudtunk visszakapaszkodni. Borzalmasan sajnálom, hogy nem sikerült legalább a bronzérmet megszereznünk. A torna előtt elmondtam, hogy eddig első és negyedik sosem lettem egy final four után... Nem így szerettem volna ezen változtatni. A hibákat ki kell elemeznünk, mert ez így csalódás” – ezt már Lékai Máté, a veszprémiek magyar válogatott irányítója mondta a meccset követően.

„Úgy léptem pályára, hogy tudtam, lehet, ez az utolsó ilyen mérkőzésen itt, Kölnben. Természetesen azért fogunk dolgozni, hogy 2021-ben ismét itt legyünk, de ide sohasem könnyű eljutni” – tette hozzá Lékai.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2019–2020
NÉGYES DÖNTŐ, KÖLN
A 3. HELYÉRT

TELEKOM VESZPRÉM–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 26–31 (11–14)
Köln,Lanxess Arena,zárt kapuk mögött. Vezette: Ivan Pavicsevics, Milos Raznatovics (montenegróiak)

A döntőben
20.30:
THW Kiel (német)–Barca (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik